DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.691,37 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Davaya rağmen binalar yükseliyor

Son Güncelleme :

06 Mayıs 2022 - 12:24

KIYI ŞERİDİ YOK EDİLİYOR

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Ceyport Limanı konusunda dava süreci devam etmesine rağmen bina ve duvar yapımları devam ediyor. Çevrecilerin tüm itirazlarına rağmen doldurulan deniz alanına ve karadaki bölgeye depolar yapılıyor. Yüksek duvarlar ve depolarla birlikte Tekirdağ’ın en güzel yerinde deniz panaroması kapatılmaya devam ediyor.

Deniz kıyısındaki yapılaşmaya karşı açtıkları davanın devam ettiğini söyleyen TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat; “Ceyport ile ilgili dava açtık. Keşifte yapıldı. Hala bize bir sonuç gelmeden binalar yapılmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Süleymanpaşa Belediyesi’ne bu konuda büyük görev düşüyor. “diye konuştu.

ASKI SÜRECİNDE BELEDİYELER İRİRAZ ETMEMİŞ

Tekirdağ’da kıyı şeridinin yok edildiğini ifade eden TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat; “Barbaros’tan şehir içine kadar kıyı şeridi doldu. Ceyport’ta çalışmalar devam ediyor. Ceyport kenara kadar geldi. Deniz alanı çok küçük bir yer kaldı Ceyport’un orada. Bu limanların getirdiği karayolu yükünü ve yaratılan çevre kirliliğinin nasıl tolere edileceğini bilmiyoruz. Adliye binasının önünde devasal binalar dikilmiş durumda. Kimse bunlara hiçbir şey diyemiyor. Ceyport ile ilgili dava açtık. Keşifte yapıldı. Hala bize bir sonuç gelmeden binalar yapılmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Süleymanpaşa’nın bu konuda büyük görev düşüyor. Duvarların ve depoların hala yıkılma ihtimali var, çünkü dava devam ediyor. Onlara ihaleyi alırlarken deniz içi dolguya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi itiraz etmişti. Ama sonradan askı sürecinde dava açmamışlar. Dava açmadıkları için deniz dolgu alanı onaylanmış bakanlıktan. Deniz dolgusuna belediyeler de bir şey yapamıyor. Askı sürecinde dava açılsaydı deniz dolgusu başlamayabilirdi. O zaman dava açılsaydı dolgular olmayacaktı. “şeklinde konuştu.

“RUHSATLARI VAR MI?”

Yapıların ruhsatının olup olmadığının bilinmediğini söyleyen TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat; “Karada yapılan depolar ve duvarlar belediyelerin sorumluluğunda. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Süleymanpaşa Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Karada yapılanlara ruhsat alındı mı? Bunun sorgulanması gerek. Almışlarsa bilgi verilsin. Bizim açtığımız dava sonucunda bunlar ortaya çıkacak. Biz denizimizi, kıyı şeridimizi yok ediyoruz. Turizm cenneti yok ediliyor. Böyle bir coğrafya hiçbir yerde yok. Burasını İstanbul’un nefes alabileceği bir alan haline getirmeliyiz. Yamaç paraşütü, deniz turizmine, agro turizm, bağcılık rotaları ile turizm merkezi haline gelebilirdik. Kıyılarımız yok ediliyor.”ifadelerini kullandı. Habertrak/Serhat Yeşilipek