DOLAR 32,2779 % -0.2
EURO 34,8439 % 0.07
GRAM ALTIN 2.415,21 % 0,91
ÇEYREK A. 3.948,87 % 0,91
BITCOIN 63.632,72 -0.087
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Denizden çıkarılan atıklar şaşırttı

Son Güncelleme :

05 Haziran 2020 - 14:46

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinlikte, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı devam eden İskele Projesi’nin yapıldığı alanda denizden çıkarılan atık ürünlerin fotoğraflarını sergiledi.

ÇEVRE GÜNÜ’NÜ DENİZİN ALTINDAN ÇIKAN ATIKLARLA ANLATTILAR

Süleymanpaşa Belediyesi olarak asıl etkinliklerinin daha geniş olmasını planladıklarını ancak pandemi nedeniyle hayata geçiremediklerini kaydeden Temizlik İşleri Müdürü Bülent Demiröz, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde normalde planladığımız çevre günleri etkinlikleri daha farklıydı ancak bu yıl ülkemizde yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle daha sade ama günü hatırlatıcı bir eylemde bulunmak istedik. Buradaki amacımız kısa anekdotlarla çevre gününü halkımıza bilgilendirmek. Broşürlerimiz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kullandığı afişler.” Dedi.

LASTİKLER, ŞİŞELER, DEMİR PARÇALARI VE ÖRÜLMÜŞ AĞLAR…

Denizden çıkarılan atıkların iskelenin yanında olduğunu, görüntü kirliliği yaratmamak adına fotoğraflarının halka sunulduğunu belirten Demiröz, “Yeni yapılacak ve halkımızın hizmetine sunulacak olan İskele Projesi’nin altından çıkarılan malzemeler. Denizin altından araba tekerlekleri, ip şeklinde örülmüş ağlar, şişeler, demir parçaları gibi cisimler çıktı. Aslında bunlar iskelenin yanında. Ama çıkarılan parçaları buraya taşıyarak görüntü kirliliği yaratmak istemedik. Bu yüzden fotoğraflarını sergilemeyi uygun gördük. Böyle bir farkındalık yaratarak Dünya Çevre Günü’nü halkımıza anlatmayı hedefledik.” İfadelerini kaydetti. Habertrak/Özlem İnan