DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Dükkanlar kiraya verilmeyi bekliyor

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2021 - 11:50

Süleymanpaşa ilçesi çarşı merkezindeki Eski Bedesten altında bulunan Hasan Ali Yücel Meydanı’na bakan dükkanların kiraya verilerek bölgenin daha canlı hale getirilmesi bekleniyor.

Ertuğrul Mahallesi’nde yaşayanların sıklıkla kullandığı, basın açıklamalarının ve eylemlerin yapıldığı meydanın canlandırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, boş dükkanların kiraya verilerek bölgenin hareketlendirilebileceğini belirttiler. Dükkanların kiraya verilmesi ile hem belediyeye katkı sağlanacak hem de Hasan Ali Yücel Meydanı çarşıda zaman geçirmek isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelecek.

Belediyelerin bazı birimlerinin de yer aldığı dükkanların boşaltılarak kafe vb. şekilde kiraya verilmesi ile bölge çarşının yaşam merkezi haline gelecek.

Bedesten altındaki dükkanların bazılarının aylardır boş olduğunu belirten vatandaşlar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan dükkanlardan bazıları boş. TESKİ veznesinin bulunduğu dükkan haricinde ilçe belediyesinin ve büyükşehirin kullandığı dükkanlar pek fazla kullanılmıyor. Buradaki dükkanlar kafe tarzı olmaya çok uygun. Bir kafe ve tatlıcı bulunan sıra dükkanların diğerleri de kiraya verilirse bölge canlanacak. Çarşı içerisinde vatandaşların uğrak noktası haline gelecek. Belediyeye de daha fazla gelir elde edecek. TESKİ veznesinin bulunduğu dükkan haricinde diğer işlevsiz dükkanlar kiralanarak Hasan Ali Yücel meydanı canlanabilir. “dediler.

Ertuğrul Mahallesi esnafları da Bedesten altındaki dükkanların kiraya verilmesi ile bölgeye daha çok vatandaşın geleceğini ifade ettiler.

Habertrak/Serhat Yeşilipek