DOLAR 32,3688 % -0.36
EURO 34,7058 % -0.31
GRAM ALTIN 2.400,14 % -0,93
ÇEYREK A. 3.924,23 % -0,93
BITCOIN 57.833,77 1.384
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

EBA’NIN ARKA YÜZÜ

Son Güncelleme :

24 Mart 2020 - 13:23

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, korona virüsü tedbirleri kapsamında EBA uzaktan eğitim sistemi üzerinden verilen eğitimdeki aksaklıkları ve içerikleri değerlendirdi.

EBA’da dini içeriklere ağırlık verildiğini söyleyen Eren, “EBA ders aralarında dini içerikli ilahiler, cami videoları bol miktarda mevcut. Bilime önem verilmesi gereken bir dönemde arka planda dini içerikler sunulmakta.” dedi.

Eren ayrıca, hazırlıksız başlanan bir sitemde öğretmenlerin bazılarının slayt okumaktan öteye gidemediğini ve hızlı anlatımlara öğrencilerin yetişemediğini dile getirdi.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, bilime önem verilmesi gereken bir dönemde Eba’da arka planda dini içeriklerin, dini görsellerin yer aldığını aslında bu dönemde bunların yerinde sağlıkla ilgili videoların yer alması gerektiğini ifade etti.

“EBA’YI FIRSATA ÇEVİRDİLER”

Eba’da ilk günden yaşanan sorunları dile getiren Eren; “Eba üzerinden dersleri veren kadın öğretmenlerin tamamı neredeyse türbanlı.Eba’da ders aralarında dini içerikli ilahiler, cami videoları  bol miktarda mevcut.EBA kütüphanesinin eğlence ve oyun bölümünde Yusuf’un Dünyası 1’den başlayıp 26. bölüm dahil görseller ve anlatılanların tümü dini içerikli. Yayın yapan ekranda TRT Diyanet logosu bulunmaktadır.Türbanlı anne, sakallı dede, tespihli dedeler, cami motifleri,baş örtüsü, her odada seccade ve namaz kılan insanlar. Çocukları namaza davetler bulunmaktadır.Eba ders portalınınAkp’nineğitimdeki siyasi hedeflerine hizmet etme kaygısı güdülerek yapıldığı yayınlardan ve kütüphanelerdeki içeriklerde açıkça görülmekte. Sistemdeki içeriklerle AKP’nin siyasi hedeflerine  öğrenciler  alet ediliyor. Bu konuyu acil olarak gündeme alınmalı. Ayrıca içerikler konusunda teorik derslerin yanında hijyeni gündeme alan, halk sağlığı konusunda bilgilendirici yayınlar da olmalı; yine buna ek olarak uzmanların (Pedegog ve PDR’ci eğitmenlerin) hazırladığı yayınlara da yer verilmeli. Bu uzmanların hazırladığı içeriklerde, çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırma; korku, kaygı ve endişe ile sağlıklı bir şekilde mücadele etme başlıkları işlenmelidir. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek