DOLAR 32,4177 % 0.13
EURO 34,8463 % 0.06
GRAM ALTIN 2.404,41 % 0,32
ÇEYREK A. 3.931,21 % 0,32
BITCOIN 59.551,99 3.785
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ebeveynler dikkat!

Son Güncelleme :

09 Mayıs 2019 - 14:53

Namık Kemal Üniversitesi Yeşilay Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği Tütün Bağımlılığı Farkındalık Programı Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, valilik ile bağımlılık yapıcı maddelere karşı çalışmalarının olduğuna değinerek, “Tekirdağ ilimizde artan nüfus ve göç ile birlikte ne yazık ki bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımında artış olduğu gözlenmektedir. Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele konusunda valilik ile birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Üniversite hastanesi olarak mücadele etmek aslında hepimizin görevidir. Bu tür mücadele toplantılarını sık sık yaparak vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bilgilendirici programlar hazırlamaya devam edeceğiz. Tütün bağımlılığı farkındalık programını düzenleyen öğrencilerimize meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Bingül Uzel yaptığı sunumda sayılarla tütün kullanımı, bağımlılıktaki risk faktörleri, bağlanma ve bağımlılık, ebeveynlerin çocuklarını tütün bağımlılığından koruma yöntemleri gibi konuları anlatarak ailelere bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Üniversite Yeşilay Öğrenci Topluluğu Başkanı Nefise Erşahin yaptığı sunumda bağımlılık, pasif içicilik ve tütün bağımlılığından kurtulmadaki engelleri anlatarak katılımcılara bilgi verdi.

Program günün anısına katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.

Programa Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Savaş Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Berna Erdal, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Toprak, Uzman Psikolog Bingül Uzel, Kalite Direktörü Yıldız Koçak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Habertrak/Özlem İnan