DOLAR 32,3788 % 0.05
EURO 34,7923 % -0.08
GRAM ALTIN 2.396,89 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,91 % 0,00
BITCOIN 59.732,01 3.817
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Eğitim-İş’ten yerel basına tam destek

Son Güncelleme :

28 Kasım 2018 - 11:41

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, her fikrin insanlar tarafından duyulmasını ve görülmesini sağlayan yerel basının, her platformda yanında yer alacaklarını kaydetti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yerel basının içinde bulunduğu zor koşullara rağmen varlıklarını sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “Son dönemde yanlış ekonomi nedeniyle doların artması, zaten ayakta kalmakta zorlanan ve hiçbir destek almayan yerel gazetecilerimiz ve televizyoncularımız artan kağıt fiyatları ve dağıtım olumsuzlukları ve devletin kesmiş olduğu yüksek vergiler nedeniyle hayatta kalmakta zorlanıyorlar. Bazıları birleşiyor, bazılarıyla ne yazık ki tamamen kapanıyor. Bir ülkede yerel basın ve basın susarsa herkes susar ve faşizan, diktatör yönetimler devreye girer.” diye konuştu.

“GAZETELER ÜCRETSİZ DAĞITILMALI”

Gazete dağıtımının ücretsiz olarak devle sponsorluğunda yapılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Biz Eğitim-İş sendikası olarak her bir fikrin insanlar tarafından duyulmasını, görülmesini sağlayan, yerelde çok zor koşullarda varlıklarını sürdürme gayreti bulunan yerel basını üzerindeki vergilerin kaldırılmasını, dağıtım konusunda kartelleşme değil, tüm yerel basının devlet sponsorluğunu adı altında ücretsiz olarak dağıtımının yapılmasının yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz. Bunun için de gereken yerlerde gereken girişimlerle yerel basının yanında yer almaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Habertrak/Özlem İnan