DOLAR 32,2903 % -0.6
EURO 34,8043 % -0.4
GRAM ALTIN 2.408,30 % -0,60
ÇEYREK A. 3.937,57 % -0,60
BITCOIN 57.549,02 -4.353
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Eğitimciler ne zaman aşılanacak?”

Son Güncelleme :

22 Ocak 2021 - 12:46

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim İş Tekirdağ Şubesi’ni ziyaret etti. Uzaktan eğitim sürecinden yüz yüze eğitime geçilmesinin planlandığını ve gerekli olduğunu söyleyen Yıldırım, aşı programında eğitimcilerin sağlıkçılardan sonra yer almasının zorunluluk olduğunu dile getirdi.

“MİLYONLARCA ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMEDİ”

15 Şubat’tan sonra yüz yüze eğitime geçilmesinin planlandığını söyleyen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım; “Milli Eğitim Bakanı televizyonda yaptığı açıklamada 15 Şubat itibarıyla okulların açılması için ilke kararı aldıklarını söyledi. Bizce de okulların yüz yüze eğitime açılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim sürecini kesinlikle kötü yönetmiştir. Çünkü milyonlarca öğrencimiz teknolojik olarak bilgisayar, internet ve tabet eksikliklerinden dolayı eğitim alamamıştır. Bu sorun halen devam etmektedir. Bu da milyonlarca çocuğumuzun yaklaşık iki yıldır eğitim öğretimden hiçbir kazanım alamayışına neden olmuştur. Bu yaşlardaki çocukların geri dönüşü yoktur. “diye konuştu.

“EĞİTİMCİLER AŞI PROGRAMINDA SAĞLIKÇILARDAN SONRA GELMELİ”

Aşı programında eğitimcilerin sağlıkçılardan sonra gelmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım; “Uzaktan eğitimde milyonlarca mağdur edilen çocuğumuz vardır. Bunun çözümü tekrar yüz yüze eğitime geçilmesiyle olacaktır. Ancak bizim yüz yüze eğitimin başlamasındaki tek bir tereddütlümüz şu ana kadar MEB’in yaklaşık 60 bin okulumuzda hijyenden sorumlu olacak hizmetli alımının henüz yapılmamış olmasıdır. Bunun dışında da en son yayınlanmış olan aşı prosedüründe de eğitim çalışanlarının öğretmen ve akademisyen olarak daraltılmış olması, diğer eğitim çalışanları dediğimiz memur, hizmetli personellerin ne yazık ki aşılama takvimi içerisinde bu sıraya alınmamış olmasıdır. Sağlıkçılardan sonra eğitimcilerin gelmesi gerekirken Türkiye’de neye önem verildiğini aşı programına bakarak anlayabilirsiniz. Güvenlikle ilgili birimler eğitimcilerden önce gelmektedir. Asker, polis, özel güvenlik bile aşı programında eğitimcilerin önüne geçmiştir. Sağlıkçılar evet birinci sırada olmalıdır.  Ama sağlıkçıların hemen akabinde eğitimciler olmalıydı. Ayrıca eğitimcilerin yanı sıra okullardaki hizmetli ve memur personel de eğitimcilerle aynı aşı sıralamasında olmalı. Zaten aşılana süreci de 28 gün aralıkla. Bu süreçte aşılamanın 15 Şubat’a kadar eğitimcilere de uygulanması gerekli. Ama bu sürecinde de okulların açılması planlana 15 Şubat’a yetişmesi şuan için zor gözüküyor. “diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer ve yönetimi ile Eğitim İş Önceki dönem il temsilcisi Hüseyin Eren’in de yer aldığı ziyaret, eğitimcilerin sorunlarının dinlenmesi ile son buldu.  Habertrak/Serhat Yeşilipek