DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.877,80 5.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Ek gösterge sözünüzü tutun”

Son Güncelleme :

02 Mart 2019 - 11:14

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma; Türkiye’de yaşanan en büyük sorunun liyakatsizlik ve adaletsizlik olduğunu, yönetici atamalarının sadece yazılı sınava dayalı olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

MEB’de ilk iliklenmesi gereken düğmenin yönetici atamaları olduğunu söyleyen Varma, “kariyer ve liyakati görmezden gelen, ehil insanlar yerine torpillileri iş başına getirmekte beis görmeyen, leke bulaşmış yönetici atama sisteminin ivedilikle değiştirilmesi gerekmektedir” dedi. Yönetici atamalarında mülakat uygulamasına devam edildiği müddetçe daha çok kul hakkı yenileceğini, okulların beceriksiz yöneticilerin elinde heba edileceğini, eğitim sistemimizin daha da geriye gideceğini ifade eden Varma, “Vizyon Belgesi’nin takipçisiyiz” diye konuştu.

Liyakatsiz olarak iş başına gelenlerin ve ehliyetsizleri, torpillileri iş başına getirenlerin yönetici atamalarında yazılı sınavın esas alınacak olmasından rahatsızlık duyduğunu bildiren Varma, “Liyakatin terazisinde ehliyetin tartılacak olması neden bu kadar huzursuz ediyor acaba? Mülakat ahlaksızlığıyla kul hakkı yiyerek makam sahibi yapılanların beceriksizliklerinin ortaya çıkacağı endişesiyle mi telaşlanıyorlar? Ya adalet hâkim olacak, ya ahlaksız düzen devam edecek!” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı, sözleşmeli öğretmenlerin mağdur olmaması için onlara tayin hakkı verilmelidir

Sözleşmeli öğretmenlerin eşlerinden ayrı yaşadıklarına dikkat çeken Varma, “Aileler parçalanıyor. Çocuklar annesiz, babasız büyüyor. Anayasa’nın aile bütünlüğüne dair 41. Maddesi açıkça çiğneniyor. Bu çocukları yetim bırakmayalım. Bu minvalde sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı, bu yapılana kadar da sözleşmeli öğretmenlerin mağdur olmaması için onlara tayin hakkı verilmelidir” dedi. Zorunlu Hizmet tazminatı uygulamasının bir an önce getirilmesini isteyen Varma, bunun mahrumiyet bölgelerinde öğretmenlerin gönüllük esasıyla görev yapmasını sağlayacağını belirtti.

MAAŞLAR ENFLASYON HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA GÜNCELLENMELİDİR

Türkiye’nin ekonomik durumunu anlatan Varma, memur maaş zamlarının artan enflasyon ve iğneden ipliğe yapılan zamlarla güdük kaldığını bildirdi. Toplu Sözleşmede yetkili konfederasyonun beceriksizlikleri neticesinde her yıl memurların ücretler yönüyle ciddi kayıplar yaşadığını bildiren Varma, “Tarihimizde ilk kez aldığımız maaş zammının üç katına yakın enflasyon farkı aldık.” dedi. 2019 yılında yüzde 4+5 zamma imza atıldığını hatırlatan Varma, Merkez Bankası enflasyon oranını yüzde 14.5 oranında güncelledi. Memur maaşları da enflasyon hedefi doğrultusunda güncellenmelidir” diye konuştu.

17 MART’A KADAR EK GÖSTERGE SÖZÜNÜZÜ TUTUN!

3600 ek gösterge sözünün ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığını hatırlatan Varma, bu sürenin 17 Mart tarihinde dolacağını söyledi. Öğretmenlerin gözünün, kulağının ek gösterge sözünün yerine getirilmesinde olduğunu ifade eden Varma, “17 Mart’a kadar sözünüzü tutun!” dedi. Ek göstergenin yardımcı hizmetler sınıfına da verilmesi gerektiğini söyleyen Varma, “Tüm kamu çalışanlarının da ek göstergeleri 800’er puan artırılmalıdır.” diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan