DOLAR 32,4124 % 0.02
EURO 34,6199 % 0.01
GRAM ALTIN 2.385,61 % 0,23
ÇEYREK A. 3.900,48 % 0,23
BITCOIN 60.654,01 -5.197
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Ekim’de yollar yapılıyor

Son Güncelleme :

07 Eylül 2018 - 11:08

‘Kumbağ’ı Bodrum yapacağız’

Yıl sonunda kadar Kumbağ Mahallesi’ndeki yol, su, alt yapı, doğalgaz ve üst yapının tamamlanacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Önümüzdeki yaz Kumbağ’a gelenler Marmara’nın Bodrum’una gelecekler. Az kaldı. Su kanalizasyon sorunu bitecek” dedi.

BARBAROS YOLUNA BETON ASFALT

Özellikle nakliye tırlarının kullandığı Barbaros ile Malkara yolunu birbirine bağlayan bozuk yolla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu yolumuzu yakın zamanda beton asfalt yapacağız.  Asyaport’un tam kapasite devreye girmesiyle birlikte her gün bin 250 tır giriş çıkışı olacak. Bunların Barbaros içinden ve üst yoldan gelip geçmesi mümkün değil. Biz de büyükşehir olarak 10 milyon lira kamulaştırma parası verdik. Yeni bir yol yapıldı. 5 Milyonda Asyaport verdi. Karayolları 6 kilometre bir yol yaptı. Bir şikayet üzerine tarihi kale olduğu gerekçesi ile yol inşaatı durdu. Sonra başka bir güzergah belirlendi. Yandan yol yapılma kararı alındı. Top Karayolları’nın da. Karayollaırnın bu yolu yapması lazım” dedi.

“EKİM’DE YOLLAR YAPILACAK”

Ekimde yolların yapılacağını söyleyen Albayrak, “Kumbağ’da doğalgazın son kalan kısmı yapılıyor. Jandarma bölgesindeki doğal gaz çalışması devam ediyor. TESKİ’nin işi bitti o alanda. Doğalgaz da bittiğinde beton asfalt atacağız. Limana kadar asfalt atılacak. Ekim başında asfalt işi bitmiş olacak. Kanalizasyon işi bitti.” dedi.

“MARMARA’NIN BODRUM’U OLACAK”

Kumbağ’da önümüzdeki yaz hiçbir sorun kalmayacağını belirten Albayrak, “Büyük bir ihtimalle yol doğalgaz kanalizasyon bitmiş olacak. Kumbağ ve Barbaros’a yeni bir arıtma yapacağız. Bu iki mahallenin kanalizasyonu arıtılacak.  Kumbağ gelecek sene Marmara’nın Bodurum’u olacak. Yolu bitmişl olacak. Vidanjörle kanalizsyon çekilmeyecek. Suyu da Naip Barajı’ndan vereceğiz. Kumbağ’da önümüzdeki yaz hiçbir sorun kalmayacak. Vatandaşlarımız rahat edecek.” dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün