DOLAR 32,3424 % -0.45
EURO 34,6805 % -0.42
GRAM ALTIN 2.392,41 % -1,25
ÇEYREK A. 3.911,59 % -1,25
BITCOIN 58.371,09 1.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

EKMEK İÇİN YENİ KARAR

Son Güncelleme :

24 Aralık 2020 - 10:55

Tekirdağ Valiliği tarafından alınan karara göre ekmek ve unlu mamullere ambalaj zorunluluğu getirildi. Artık pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajsız ekmek ve unlu mamul satışı yapılmayacak.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığında olağanüstü toplanan İl Pandemi Kurulu yeni kararlar aldı. İl Hıfzıssıhha Meclisi Kararlarına göre; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 16 Aralık’ta aldığı karar yeniden düzenlendi ve ekmek ve diğer unlu mamullerle ilgili olarak önemli kararlar alındı.

Söz konusu karara göre ekmek ve unlu mamullere ambalaj zorunluluğu getirildi. Artık pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajsız ekmek ve unlu mamul satışı yapılmayacak. Hijyen kuralları çerçevesinde ancak ambalajlı olarak satılabilecek ekmek ve unlu mamullere ekmek, yufka, bazlama, gözleme, tatlı ve diğer unlu mamuller ve pastacılık ürünleri de dahil edildi.

EKMEK VE UNLU MAMULLERE AMBALAJ ZORUNLULUĞU

Ambalajsız olarak pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yapılamayacak.

HİJYEN KURALLARA DİKKAT

İlgili mevzuatta belirlenen hijyen kurallarına uygun olarak, yukarıda bahsi geçen yerlerde ambalajlı olmak kaydıyla ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılmasına karar verildi.

Habertrak/Özlem İnan