DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

“Elde edilmiş büyük bir kazanım yok”

Son Güncelleme :

26 Ağustos 2021 - 12:07

Milyonlarca kişinin merakla beklediği memur zammı oranı belirlendi. Memur ve memur emeklilerine verilen zam oranı 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu.

Tüm  Yerel Sen Tekirdağ Şube Başkanı Halil Sevil, Memur Sen ve Kamu Sen.’in yaptığı toplu görüşmelerde sözleşmede çok büyük kazanımlar olmadığını, var olanını tekrardan öteye gidemediklerini söyledi.

2022-2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşmeyle ile ilgili kararın yayınlanacağını aktaran Tüm Yerel Sen Tekirdağ Şube Başkanı Halil Sevil; “135 TL’den 400 TL’ye çıkarılan toplu sözleşme priminden üyelerimizin tamamı faydalanacak. Çünkü biz yüzde birlik kesim olarak değil %100 oranından %10.46 olarak geçtiğimiz için Tüm Yerel Sen üyelerimizin çekincesi olmasın. Bu üç aylık primden yararlanacaklar.  Sosyal denge tazminatı tavan tutarı daha öncesinde %100 olarak değerlendiriliyordu. Bu toplu sözleşmede %120 olarak değerlendirilmiş. Üyelerimizi %120 olarak bu değerlendirmeden faydalandıracağız. Taraf sendikaya, dayanışma adı altında aidat kesilmesi yani üye olmayan farklı sendikalara üye olan arkadaştan dayanışma aidatı almak istiyorlardı, bununla ilgili biz hukuksuz olduğu ile ilgili daha önceki yıllar dava açarak belirtmiştik. Fakat buna rağmen bu maddeyi sözleşmeye koymuşlar burada buna karşı olduğumuzu bir kez daha belirmek istiyorum. Zabıta ve itfaiye çalışanlarımızın daha önceki yıllarda mahkeme kararı olarak biz kendimiz kazanım elde ederek, Tekirdağ , tüm yerels olarak biz kendimize bunu faydalandırıyorduk. Bu kazanımı sözleşme ile birlikte daha bir açmışlar. Yemek olarak kumanya verilebilir demişler. Bizler yemekhanesi olmayan belediyelerimizde zaten bunu sağlıyorduk. Bu sözleşme ile tüm memurlarımızı kapsayan, “verilir” ibaresi ile bunu da üyelerimize yeni yılda yansıtmaya çalışacağız. “dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Şube Başkanı Sevil sözlerini şöyle tamamladı; “Öncelikle ben şunu belirtmek isterim; Memur Sen ve Kamu Sen’in yapmış oldukları toplu görüşmelerde sözleşmede çok büyük kazanımlar olmadığını, var olanını tekrardan önümüze ısıtıp koyduklarını gördük.  Sözleşmeyi tek tek inceliyorum ne sözleşmeli memurlarımızla ilgili bir çözüm yaratmışlar, ne bir itfaiye çalışanlarımızın yangınlarda gittikleri çalışma esnasında yaşamış oldukları zorluklar hakkında iyileştirici bir hamle yapmışlar, ne de zabıtalarımızla ilgili bir iyileşme olmuş. Bu sözleşme ile alakalı söyleyebileceklerim bunlar. Yine üyelerimizle ilgili çalışmalara devam edeceğiz.. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Nijat Ayvaz