DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.000,08 6.125
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

 “Empati” adlı oyun sahnelendi…

Son Güncelleme :

19 Şubat 2018 - 12:48

Keşanlı oyuculardan oluşan Epik Organizasyon Tiyatro Grubu Empati adlı oyunu sergiledi.

Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de sergilenen ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve 150’ye yakın Keşanlı tiyatroseverin izlediği ve oyun öncesi Keşan Belediyesinin katkılarıyla çekimleri gerçekleştirilen kadrosunda 80’ler dizisinden 46’lık Basri karakterine can veren Mehmet Elmas ile Keşanlı Murat Ürek, Yiğit Ekici, Miray Aşkıncı, Hülya Aydemir, Tanju Pektaş, Mert Demir, Ali Fidan, Dündar Kılıç Gülgün, Ali Ekber Alkol, Berke Can, Emre Can Akam ve Özcan Kurnaz’ın da yer aldığı uyuşturucu bağımlılığına karşı hazırlanmış  ”Döngü” adlı kısa filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Yine madde bağımlısı iki gencin tedavisinde aralarında geçen diyalogların yer aldığı Empati adlı oyunda Murat Ürek, Tanju Pektaş ve Mert Demir rol alırken, Işık-Seste Ali Fidan ve Dekor ise Hakan Keser görev aldılar.

Oyunun ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da daha önce de madde bağımlılığı ile ilgili tiyatro gösterilerinin yapıldığını belirterek “Ama bunun bir özelliği de Keşanlı gençlerimizin rol aldığı bir oyun olması bizim için çok önemli. Ayrıca kısa film gösterisi de  çok önem verdiğimiz bir konu. Tiyatro öncesi bir kısa filmi ilk defa izledik. Hem film, hem tiyatro gösterisi oldu. Keşanlı gençlerimizi film ve tiyatro gösterisinden dolayı kutluyorum. Keşan’da son zamanlarda madde bağımlılığı bir hayli artmış durumda. Keşan’da vatandaşlarımıza en büyük sorun ne diye sorsak belki başka konularda öne çıkar ama madde bağımlılığı Keşan’da en büyük sorunlardan biri haline gelmiştir. Bu konuya dikkat çeken kısa film ve tiyatro da önemli mesajlar içermektedir.” Dedi.

Aktan daha sonra, Keşan Belediyesi kursiyerleri tarafından yapılan Yel Değirmeni biblosunu grup adına Hülya Aydemir’e takdim eti. İzleyenler kısa film ve tiyatroyu büyük bir beğeni ile izlediler. Habertrak/Hülya Ural