DOLAR 32,3462 % -0.05
EURO 34,8997 % 0.3
GRAM ALTIN 2.378,34 % -0,77
ÇEYREK A. 3.888,58 % -0,77
BITCOIN 61.584,00 5.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

En büyük tehlike toplu taşımada

Son Güncelleme :

10 Mart 2020 - 10:31

Tekirdağ’da korona virüsü önlemleri

Tekirdağ’da her gün on binlerce vatandaşı taşıyan toplu taşıma araçları, olası korona virüsü, viral enfeksiyon ve salgın hastalıklara karşı önlem amaçlı dezenfekte edildi.

Çin’de baş gösteren ve tüm dünyayı tehdit eden korona virüsü salgını ile mücadele çalışmaları devam ederken, salgının olmadığı Türkiye’de de tüm tedbirler alınıyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi halkın yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yaptı.

Alınan önlemlere değinen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Dünyada bulaşıcı hastalık vakalarının artmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tedbirimizi alarak rutin dezenfekte çalışmalarımıza ek daha kapsamlı virüs mücadele çalışmalarına başladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tek Ulaş şirketi tarafından işletilen toplu ulaşım araçlarımızda dezenfekte çalışmalarımız gerçekleştirilmiştir. Sağlık İşleri Dairesi ekiplerimiz, Fen İşleri Dairemize ait garajda bekleyen belediye otobüslerimizi düzenli olarak dezenfekte çalışmalarına devam edecektir. “dedi.

Uzmanlar, korona virüsü, viral enfeksiyon ve salgın hastalıklarda en yaygın yayılmanın toplu taşıma ve toplu kullanım alanlarında olduğunu dile getiriyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek