DOLAR 32,2913 % -0.18
EURO 34,8246 % -0.03
GRAM ALTIN 2.413,55 % 0,84
ÇEYREK A. 3.946,15 % 0,84
BITCOIN 63.074,95 -1.821
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“En iyi hizmeti sunmak için varız”

Son Güncelleme :

15 Mayıs 2019 - 16:22

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

SS 49 Nolu Tekirdağ şehir içi Karadeniz-Çınarlı otobüs- minibüs yolcu taşıma kooperatifi Başkanı Canip Demir, 25 yıldır en iyi hizmeti verebilmek için yarıştıklarını kaydetti.

Yedi Trakyalı ve yedi Karadenizli ortak 14 araç ile yola çıkan kooperatif, bugün ise 28 araç ve 50’ye yakın şoför ve ile hizmet veriyor.

MAHALLE SAKİNLERİNCE TAKDİR TOPLUYORLAR

1994 yılında kurucu başkan Canip Demir ve arkadaşları tarafından kurulan kooperatif Karadeniz Mahallesi ve Çınarlı Mahalle sakinlerine en güzel yolcu taşımacılığı hizmeti sunarak topluma faydalı olmayı amaçladı. Bu alanda kooperatif tarafından başarılı çalışmalar ve hizmetler sunuldu. Yedi Trakyalı ve yedi Karadenizli ortak 14 araç ile yola çıkan kooperatif bugün ise 28 araç ve 50’ye yakın şoför ve mal sahibi ile hizmet veriyor. 25 yıldır aralıksız çalışmalarını sürdüren Karadeniz ve Çınarlı Mahalle sakinlerine adeta hizmet yarışında bulunan araç sahipleri mahalle sakinlerince takdir topluyorlar.

1965 Karacakılavuz doğumlu evli ve iki çocuk babası olan ayrıca kooperatifin kurucu başkanlığını da yapan Canip Demir, ikinci kez başkanlık görevini üstlendi. Geç yaşlardan bu yana şoförlük mesleğini sürdüren Demir, iki yıl süre ile de Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu’nda görev yaptı. Yıllardır iki tırı da Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifinde görev yapıyor.

“BİZLER SİZİN İÇİN VARIZ”

Kooperatifin çalışma şekli ve mahalle sakinleriyle ilgili bilgiler paylaşan Demir şunları kaydetti: “Yönetim Kurulu arkadaşlarım İlyas Aras, Mehmet Güner ve Mustafa Yücel başta olmak üzere elliye yakın şoför ve araç sahibi arkadaşlarım ile birlikte Çınarlı ve Karadeniz Mahallesi’nde yaşayan 15 binin üzerindeki vatandaşımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Bütün yolcularımız ile iyi ilişkiler kurduk. Velinimetimiz olan yolcularımızdan rica şudur: bizler sizin için varız. Bizlerden bir rahatsızlıkları olduğu zaman hemen bize ulaşsınlar. Bizleri bilgilendirsinler. Bizler bir ailenin bireyleriyiz adeta. Sorunlarımızı en hızlı ve dikkatlice çözüme kavuşturmak zorundayız.” Dedi.

“ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR KONUMDAYIZ”

“Arkadaşlarımın hepsi yaptıkları işin bilincindeler. Taşımacılık sektörünün her türlü zorluğunu biliyorlar. Bizim işimiz biraz daha zor.” Diye konuşan Demir, “Mahalle sakinlerimiz arasında her yaştan insanımız var. Vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek zorundayız. Yolcunun menfaatini daha üstün tutmak en kesin görevimiz. Araç temizliğine ise oldukça hassasiyetle yaklaşıyoruz. Yolcularımız için zaman konusunda da titiz davranıyoruz ve bekletmeden en kısa sürede ulaşımı sağlıyoruz. Bu konuda da örnek gösterilecek bir konumdayız. Araç sahiplerimizin de en küçük bir sorununda hemen müdahale edip ortadan kaldırıyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“ARAÇ SAHİPLERİNE BİRÇOK OLANAK SUNULUYOR”

Araç sahipleri ile birlikte sık sık bir araya gelerek dayanışma ve yardımlaşma adı altında sorunlara çözüm aradıklarını kaydeden Demir, “Araç duraklarımızın bulunduğu noktada arkadaşlarımızın yeme içme dinlenme ihtiyaçlarını sağlıyoruz. Aşçımız ve yemekhanemiz mevcut. Çay ve kahve ikramlarımız da burada karşılanıyor. Durak merkezimizde de haftada bir kez olmak üzere zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Bu da aramızdaki dayanışma ortamını güçlendiriyor. Daha güzel hizmetin nasıl verilebileceğini de tartışıyoruz.” Vurgusu yaptı.

“BELEDİYE OLARAK BİZLERE GEREKLİ DESTEKLERİ SAĞLADILAR”

Araçların hizmet verdiği güzergâhlarda alt yapı sorunlarının hemen hemen ortadan kaldırıldığına da değinen Demir, “öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizlere gerekli destekleri sağladılar. Taşımacılık sektörü çok özel bir pastadır. Pastanın adil bir şekilde paylaşılması için başkanlarımızın da yardımlarını bekliyoruz. Bu konuda onlara güvenimiz tamdır.” Diye konuştu.

“YOLCU İNDİRME NOKTASINA İHTİYAÇ VAR”

Yolcuların şikayet duydukları bir konudan bahseden Demir, “Çınarlı Mahalle Muhtarlığı ile Yenice Köyü Kalkınma Kooperatifi arasındaki iniş ve çıkış noktasında bir cep veyahut yolcu indirme noktasının trafik açısından ve yolcular açısından oldukça iyi olacağının kanısındayım.” Şeklinde konuştu.

“EN İYİ HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan ve yöneticilerinden de bazı istekleri olduğunu kaydeden Demir, sözlerini şu şekilde noktaladı.“Bütün taşıyıcı sektörü bireyleri ile tek tek ilgilensinler ve sorunları yerinde tespit etsinler. Bizler 15 bin kişinin yaşadığı Çınarlı ve Karadeniz mahalle sakinlerinin birer bireyiyiz. Araçlar ekmek teknemizdir. Disiplinli ve prensipli çalışmalarımız ile 25. Yılımızı da doldurdu. Kanun ve kuralların bizlere sağladığı imkânları en iyi şekilde kullanarak Çınarlı ve Karadeniz mahalle sakinlerine en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”

Habertrak/Özlem İnan