DOLAR 32,3025 % -0.13
EURO 34,8419 % 0.03
GRAM ALTIN 2.411,50 % 0,75
ÇEYREK A. 3.942,80 % 0,75
BITCOIN 63.310,00 -1.617
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Engellilerin el emeği ürünleri sergilendi

Son Güncelleme :

24 Aralık 2018 - 10:42

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engellilere yönelik cam işleme ve kadife kutu yapımı el emeği göz nuru ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Engelsiz Yaşam Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engellilere yönelik cam işleme ve kadife kutu yapımı el emeği göz nuru ürünleri Tekirdağ’da bir alışveriş merkezinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

  “İŞE GİDİP GELDİK GİBİ DÜŞÜNÜYORLAR”

Engelsiz Yaşam Derneği Şerife Türüdü yaptığı açıklamada, “Bu alışveriş merkezinde açtığımız ikinci kermesimiz. Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde iki yıldan beri cam kumlama ve kadife kutu kaplama kursu öğrencilerimiz alıyor. Öğrenciler engelliler ve aileleri hep birlikte gelip üretiyorlar. Yaptığımız ürünlerin hepsi çok kıymetli, el emeği ve paha biçilmez. Ancak gönül ister ki böyle kısa zamanlarda kısa aralıklarla sergileme alanı değil de, keşke imkanımız olsa da yaptığımız tüm ürünleri sergileme ve satış imkanı bulabilsek, pazarlama imkanı bulabilsek, bu konularda çok yetersiz kalıyoruz. Bu konuda çok zorlanıyoruz. Ben dernek başkanı olduğumdan beri engellileri üretime katmak adına elimden gelen her şeyi yapıyorum ama tabi bize yetkin ellerin değmesi, atölyelerimizin genişletilmesi daha büyük atölyelerde kendimize ve tüm üyelerimize de kendilerine gelir sağlayabilecekleri ürünleri üretebilme aşamasına gelmeyi tüm arzumuz. Yoksa buradan kazandığımız paralar ancak bir şey değil ancak dernek üyelerimizin emeğinin karşılığını bir miktar karşılıyor. En azından ürettik de bir şey kazandık. İşe gidip geldik gibi düşünüyorlar” dedi.

  “MADDİ BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Türüdü açıklamasının devamında, “Sürekli kafelerde, alışveriş merkezlerinde, kahvelerde ya da evlerde yatıp, oturmaktansa buraya gelip bir şeyler üretmek en güzeli keşke elimizde imkanlar olsa da daha büyük üretimler atölyeler yapabilsek tek amacımız o. Biz herhangi bir kurumdan beklenti olarak bu işe çıkmadık. Maddi bir beklentimiz yok. Ancak biz de bunu projelerle ama tabi ki yine mülki ve idari amirlerin desteği ile bu işi büyütmek farklı alanlarda üretime geçmek için çaba sarf ediyoruz. Şu an ancak adım atabiliyoruz. Bir tane engellimizi eğer kazandırabiliyorsak hayata, sosyal yaşamın içine üstelik üretime bu bizim için büyük bir mutluluk, bunları sergilemekte onlar için büyük mutluluk. Düşünebiliyor musunuz? Seymenli Mahallemizde bir engellimiz var. Sürekli orada hiçbir yere çıkamıyor. O kadar istiyor ki gelip gitmeyi hani nerede ulaşım? Ulaşım sorunu var. 5 gün onu gelip götürebilecek kimse yok. Süleymanpaşa Belediyesinin engelli aracı en azından 2 gün getiriyor. Size onun yüzündeki mutluluğu anlatamam” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Habertrak/Özlem İnan