DOLAR 32,3876 % -0.3
EURO 34,7380 % -0.22
GRAM ALTIN 2.399,15 % -0,97
ÇEYREK A. 3.922,61 % -0,97
BITCOIN 59.379,84 4.098
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Eski Türkiye artık yok”

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2021 - 10:29

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Tekirdağ programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi ve güçlü bir ülke haline geldiğini söyledi.

Türkiye’nin birçok alanda iddialı bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli; “Türk olmakla gurur duyduk, ama Türk filmlerindeki gibi fakir ama gururlu bir gençliktik. İngiltere gelir sekiz tane gol atar giderdi. Biz de omuz silkerdik. Ama şimdi öyle bir şey yok. Biz her alanda, futbolundan siyasetine, tarımından teknolojisine, tankından İHA’sına, uçağına kadar iddialı bir ülkeyiz.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Tekirdağ’daki programına basınla buluşma ile başladı. Ardından Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Pakdemirli, AK Parti İl başkanlığı ziyaretinde partililere hitap etti.

“TARIMDAN TEKNOLOJİYE KADAR HER ALANDA İDDİALIYIZ”

Konuşmasında AK Parti iktidarında güçlenen bir Türkiye’nin oluştuğunu aktaran Bakan Pakdemirli; “Günlük karmaşanın içerisinde de birçok şeyi unutuyoruz. Hizmet siyasetinde; otoyollardan, köprülerden, dünyanın en büyük havalimanlarından, bugün çok tartışılan Kanal İstanbul’dan bahsedecek olursak, gerçekten birileri yapar birileri eleştirir. İstanbul’da Anadolu’yu Trakya’ya bağlayan üç tane köprü var. Her bir köprüye muhalefet, başta da CHP olmak üzere karşı çıkmışlar ve karşı çıkmaya da devam etmişlerdir. Bugün aynı şeyi Kanal İstanbul ile ilgili yaşıyoruz. Ama Türkiye artık dünyanın en iyi projelerini yapmaya ve bunları da bitirmeye aday ve muktedir bir ülkedir. Bunu unutmayalım. Ben hatırlıyorum çocukluğumda biz yine gururlu bir gençliktik. Türk olmakla gurur duyduk ama Türk filmlerindeki gibi fakir ama gururlu bir gençliktir. İngiltere gelir sekiz tane gol atar giderdi biz de omuz silkerdik. Ama şimdi öyle bir şey yok. Biz her alanda, futbolundan siyasetine, tarımından teknolojisine, tankından İHA’sına, uçağına kadar biz diyoruz ki iddialı bir ülkeyiz.” Şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bölgesinde artık güçlü bir ülke olduğunu aktaran Bakan Pakdemirli; “ Bölgesinde olan olaylara kayıtsız kalamaz, olaylarla ilgili de müdahalesi olur. Zaten bütün mücadelemiz de bu son mücadeleyi de hep birlikte geçmiş olacağız. Yalnızca bir kaç seneyi içeren şöyle bir kısa ufuk turu yapalım. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. 30 yıllık Karabağ işgalinden Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı kim kurtaracaktı bizi. Soruyorum kim kurtarırdı? Peki 40 yıllık PKK, 50 yıllık FETO ile alakalı bunları bitirme noktasında kim getirecekti? Kim uğraşırdı? Recep Tayyip Erdoğan sadece sırf bu yaptıklarından dolayı 100 sene sonra yine anılacak. Şehir hastanelerimiz de başta çok eleştirildi ama şu an en çok oraya gidenler bizi eleştirenler.” İfadelerini kulandı.

“BİRLİK VE BERABERLİMİZİ SİZLER KORUYACAKSINIZ”

Hizmet siyasetini benimsediklerini ifade eden Bakan Pakdemirli; “Türkiye’nin her bir tarafına ilmek ilmek işlenen hizmet siyasetimizle Türkiye bugün çok farklı bir konuma geldi. Biz bugün ekonomik bazı sıkıntılar çekiyor olabiliriz. Bunu son derece normal karşılamak lazım. Ama inanın önümüz çok açık. Bizim sadece tek bir şey ihtiyacımız var; bir ve beraber olmak ve bunu anlatmak. Bunu anlatacak olanlar da sizlersiniz. Mestan kardeşimizin Recep Tayyip Erdoğan’ın buradaki Tekirdağ’daki temsilcisidir. Onun etrafında herkes birleşecek. Değerli başkanım da herkesi yanına toplayacak. Bir defa sahada küs bırakmayacağız. Eğer potansiyelimizi büyütmek istiyorsak önce kendi içimizden başlayacağız. Kendi birliğimizi sağladıktan sonra inşallah bir araya geleceğiz. 2023’te Tekirdağımıza daha farklı bir noktaya taşıyacağız.” diyerek sözlerini tamamladı. Bakan Pakdemirli AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından MHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği yeni hizmet binasının açılışına katılan Bakan Pakdemirli, daha sonra Hayrabolu ilçesinde hasat programına katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek