DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.112,61 0.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Eşkinat bu sözlere sinirlendi

Son Güncelleme :

04 Ekim 2018 - 10:24

Sambacı kızlar meclisi karıştırdı

AK Parti Grup Başkan Vekili Sezai Çetin’in Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde ‘Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak’ın ramazanda sambacı kızları Tekirdağ Sokaklarında gezdirdiği’ni söylemesi üzerine meclis karıştı. Bu sözler üzerine sinirlenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bu kadar dinine diyanetin bağlı bir adamı bu kadar bel altı vurmayı çok doğru bulmuyorum. Açıkçası bu çok ayıp” diye tepki gösterdi.

SEZAİ ÇETİN ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı gençlik merkezinde yapıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, başkanlığında sakin başlayan meclis biranda gerildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Sezai Çetin’in eleştirileri mecliste gerime neden oldu.

“BİR TUVALETİ BİLE YAPAMADINIZ”

CHP’li belediyenin 4.5 yılda kırsal mahallere hizmet götüremediğini kaydeden AK Parti Grup Başkan Vekili Sezai Çetin Kırsal bölgelere 4.5 yılın sonunda hiçbir hizmet yapmadı. Feradanlı köyündeki tarlaların satışı gerçekleşmediği için burada yaşayan insanlarımızın düğün salonu ihtiyacını karşılayamadı. Bıyıkali Köyü’nün altındaki seralarda köylü vatandaşlarımıza iş kapısı olan bir çiçek serası dahi açılamadı. Oğuzlu, Yuva köylerinin yol durumu çok kötü. Banarlı Mahallesi’nde eski beldemizde bir tuvalet ihtiyacı dahi karşılanmadı. Kuramadığınız Pazar yerinde tarlasından getirdiği ürünü satacak bir yer bile gösteremediniz. Kapalı bir Pazar yeri kuramadınız. Elle tutulur somut bir başarınız yok. Ulaşımdan tutun pazara hiçbir başarı sağlayamadınız. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak hiçbir girişim yapmadınız” dedi.

“100 MİLYON BORÇLA BELEDİYEYİ BIRAKACAKSINIZ”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin borç batağında olduğunu belirten Çetin, “5 yılın sonunda bir belediye binası bile yapamadınız. Bu dağınıklık hizmetlere yansıyor. Mali Yapı konusunda borçsuz bir belediyeyi 2019 Mart’ında bu belediyeyi 100 milyon borçlu bırakacaksınız. Kullanılan paralar bu milletin hayrına harcanmadı. 4 yılın sonunda ne zamanı ne de parayı iyi kullanabildi. 4 yılın sonunda hayali yatırımların temelleri atılıyor. İlçemize adını veren Süleymanpaşa ile ilgili hiçbir etkinlik yapılmadı. Bu şehrin değerleri olan Namık Kemal ve Hüseyin Pehlivan adına da hiçbir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

“SAMBACI KIZLAR MECLİSİ GERDİ”

Eleştirilerini Albayrak’a da yönelten Çetin, “Bütün bunları yapmadığınız gibi büyük abinizin bu necip milletin değerlerini ayaklar altına alarak bir ramazana gününde Sambacı kızları bu şehrin sokaklarında gezdirmesi ile birlikte sizinde burada sanat adı altında bir takım milletin değerlerine küfür eder derecesine iş yaptınız. Bu zamana kadar yaptıklarınız bu zamandan sonra da işlerinizin aynası olacak” dedi.

Çetin’in bu konuşmasının ardından sinirlenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bir defa kadir Albayrak ile ilgili konuşmanızı külliyen reddediyorum Kadir bey adına. Bu kadar dinine diyanetin bağlı bir adamı bu kadar belaltı vurmayı çok doğru bulmuyorum. Açıkçası bu çok ayıp. 4.5 yıl içinde bu işi seviyeli götürdük. Kadir Bey için her şeyi söyleyebilirsin ama Kadir beyin hassas noktalarına dokunmayın” sözlerini tamamladı. Bir süre gerilen meclis mola verilmesi ile yatıştı.

Habertrak/Ferhat Akgün