DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.691,37 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Eşkinat çark etti

Son Güncelleme :

25 Ekim 2017 - 14:36

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ilçe kongresinde yaptığı konuşmasından dolayı savcılığa ifade verdi. Savcılıkta verdiği ifadesinde : “Kongredeki konuşmamla ilgili de konu adli makamlara intikal ettiği için yorum yapmam doğru olmaz. Savcı davet etti, gittik ifademizi verdik. Ben isim söylemedim, millet neden üzerine alınıyor” diyerek adeta geri vites yaptı ve sosyal medyadan kendisine destek olanları da yarı yolda bıraktı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ilçe kongresinde yaptığı konuşma başını ağrıtmaya devam ediyor. Savcılık ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ ten soruşturma başlatırken, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise “Çöp ihalesi nedeniyle gündem değiştiriyor” ifadelerini kullanmıştı.

 “FAŞİST DİKTATÖR”

CHP Süleymanpaşa ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla bir anda tüm şimşekleri üzerine çeken ve ilçe kongresinin önüne geçen Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat savcılıkta ifade verdi. Eşkinat, “Konuşmamı baştan sona dinlerseniz kimsenin ismi geçmediğini görürsünüz. Neden bazıları üzerine alınıyor anlamadım” demekle yetinirken, bu sözlerin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yapıldığı yüksek sesle konuşuluyor. Eşkinat ise “Ben isim vermedim” demekle yetiniyor.

ÇÖP İHALESİ MEVZUSU

Öte yandan Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu Cep TV’ye verdiği röportajda Eşkinat’ı şiddetle kınadıklarını ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini aktardı. Yüksel, “Sayın başkan yıllardır beceremediği çöp ihalesi ile ilgili soruşturma geçirecek. Çünkü bu çöp ihalesinde ciddi sıkıntıların olduğu aşikar. Kendisine müfettiş gelecek ve bu müfettişlerin ‘Cumhurbaşkanına hakaretten geliyorlar’ diyerek çöp ihalesindeki usulsüzlüğün üstünü örtmek istiyor. Kimse adaletten kaçamaz” dedi.

NEDEN BEKLEDİLER?

Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in bu açıklamasının ardından Pusula Gazetesi’nin ulaştığı Ekrem Eşkinat, “Madem çöp ihalesinde sıkıntılar olduğunu iddia ediyorlar. Neden bu güne kadar savcılığa gitmediler. Ben de onu merak ediyorum. Kongredeki konuşmamla ilgili de konu adli makamlara intikal ettiği için yorum yapmam doğru olmaz. Savcı davet etti, gittik ifademizi verdik. Ben isim söylemedim, millet neden üzerine alınıyor” ifadelerini kullandı. Kaynak: Pusula Gazetesi