DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.682,49 -0.333
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ESNAFA ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

Son Güncelleme :

28 Nisan 2021 - 15:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, sosyal mesafe tedbirlerinin herkese eşit uygulanmadığını ve esnafın bundan en çok zarar gören kesimlerin başında geldiğini kaydetti. Öztrak “Esnafımız zaten perişan. Sosyal mesafe bir tek esnafa uygulanıyor, bir de vatandaşa. Esnaf barometresi araştırmasına göre, esnafımızın yüzde 65’i borç batağında.”sözlerini dile getirdi.

Öztrak, pandemide vatandaşların da perişan hale geldiğine dikkat çekerek “Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı, son sekiz gündür 300’ün üzerinde. Aşılama halen çok yavaş ilerliyor. İkinci doz aşısını olan nüfusumuzun, toplam nüfus içindeki payı, halen yüzde 10’a ulaşmadı.”diye konuştu.

HAKSIZLIK, ADALETSİZLİK KABAK TADI VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, vatandaşın ve esnafın pandemi koşulları nedeniyle perişan hale geldiğini ifade ederek, “Erdoğan Şahsım Hükümetinin seyirci kaldığı, bir başka alan ise Kovid-19 salgını. Test sayıları düştü. Günlük vaka sayıları da, 25 günün ardından, 40 binin altına indi. Ama tüm dünyada, günlük vaka sayılarında halen başa güreşiyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı ise, son sekiz gündür 300’ün üzerinde. Erdoğan’ın lebalep kongrelerinin üzerinden bir ay geçti. Bu dönemde 7 bin 896 yurttaşımız, aşısı, yani çaresi olan bir virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Aşılama halen çok yavaş ilerliyor. İkinci doz aşısını olan nüfusumuzun, toplam nüfus içindeki payı, halen yüzde 10’a ulaşmadı. Oysa toplumsal bağışıklık için bu oranın en az yüzde 60 olması lazım. Bu vaka sayıları ve bu aşılama performansıyla, ne yazık ki turizmde yaz aylarını kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Esnafımız zaten perişan. Sosyal mesafe bir tek esnafa uygulanıyor, bir de vatandaşa. Esnaf barometresi araştırmasına göre, esnafımızın yüzde 65’i borç batağında. Doğru düzgün destek verilmesini bekliyor. Sosyal mesafe tedbirleri herkese eşit uygulanmıyor. Millete ceza üstüne ceza kesen İçişleri Bakanı, lebalep tarikat cenazelerinde ön safta yer tutuyor. Cenaze namazını kıldıran imam, ‘Kimsenin hayatına sebep olmayalım, vebale, günaha girmeyelim’ diye kendini paralıyor… Ama ne gam… Sonra da bu Bakana bağlı polisler, millete maske takmadın, sokağa çıktın diye ağlata ağlata ceza kesiyor. Bu haksızlık, bu adaletsizlik artık kabak tadı veriyor.”değerlendirmesinde bulundu.

HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

Türkiye’nin hiçbir sorununun çözümsüz olmadığına işaret eden Öztrak, “Sorunların parçası olanlar, sorunların çözümü olamaz. Çözümün ilk koşulu, her sorunumuzun parçası haline gelen, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin artık evine gitmesidir. Milletimiz de bunu görmektedir, notunu da vermektedir. Artık ‘Sandık önüme gelsin’ demektedir, seçim istemektedir. Sandık önüne geldiğinde de milletimiz, gereğini yapacaktır. Bu kifayetsiz yönetimi evlerine gönderecektir. Türkiye’nin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Milletimiz çaresiz değildir! Çiftçimize, işçimize, işsizlerimize, iş insanlarımıza, emeklilerimize, emeklilikte yaşa takılanlara şimdiden sözümüzdür: Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin sizden aldığı her şeyi, iktidara geldiğimizde misliyle sizlere geri vereceğiz.”şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan