DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.694,01 5.313
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Esnafa can suyu

Son Güncelleme :

15 Eylül 2020 - 10:58

7 farklı noktada daha açılması planlanıyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Pazartesi Pazarı Kapalı Pazar Yeri projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydederek, “Biz burayı Pazartesi pazarının yanı sıra aynı zamanda çarşı esnafımızın kullandığı, ağırlıklı olarak tekstil üzerine hizmet veren bir Pazar yapmak istiyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Yüksel, “Esnafımızın biraz daha Pazar payını genişleteceği, gelirini arttırabileceği, tekstil ağırlıklı bir Pazar pazarı oluşturmak istiyoruz.” Dedi. Sonbaharın sonuna doğru açılışını yapmayı planladıkları Pazar yerini, Süleymanapaşa’da 7 farklı noktada daha kurmayı hedeflediklerini de belirtti.

“BUNU TÜM TRAKYA’YA DUYURMAK İSTİYORUZ”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yapımı devam eden Pazartesi Pazarı Kapalı Pazar Yeri projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Kışa girmeden açmayı planladıkları Pazar yeri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yüksel, “Pazartesi Pazarı Kapalı Pazar Yeri projemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 15-20 gün daha burada çalışmalar sürecek. Kışa girmeden, sonbaharın sonuna doğru burayı açmak istiyoruz. Tekirdağ Süleymanpaşa’nın ilk kapalı pazar yeri olacak. Hürriyet Mahallesi’nde, Altınova’da, Salı pazarında buna benzer toplam 6, başarabilirsek 7 tane alanda çok güzel kapalı Pazar yerlerimiz olacak. Ama buranın da şöyle bir özelliği var: hedefimiz şu biz pazartesi pazarını burada kuracağız ama özellikle Hükümet Caddesi çift yönden tek yöne döndükten sonra otopark sıkıntısı vs gibi nedenlerden dolayı çarşı esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. Biz burada Pazarcılar Odası ile de istişareler halindeyiz. Biz burayı Pazar günü çarşı esnafının kullandığı, ağırlıklı olarak tekstil üzerine hizmet verdiği bir Pazar yapmak istiyoruz. Hem de bunu tüm Trakya’ya duyurmak istiyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“ESNAFIMIZIN GELİRİNİ ARTTIRABİLECEĞİ BİR ALAN OLSUN İSTİYORUZ”

Esnafın gelirini arttırabileceği ve Pazar payını daha geniş alanlara yayabileceği bir proje hedeflediklerinin altını çizen Yüksel, “Pazar günü bizim çarşı esnafımız gelsin burada bir tezgah açsın. İndirim günü gibi değerlendirelim. Hem Hükümet Caddesi’nin zorlu günlerini atlatmış olacakları, kendi ürünlerini burada Pazar ortamında satabilecekleri bir alan oluşturmak istiyoruz. İstanbul’da Ulus ve Sosyete Pazarı gibi örnekleri var. Ağırlı olarak bizim çarşı esnafımız tezgah açsın, tekstil üzerine kurulsun ve Pazar pazarı olsun. Esnafımızın biraz daha Pazar payını genişleteceği, gelirini arttırabileceği bir alan olsun istiyoruz. İçerisinde parkın olduğu, içinde çok rahat alışveriş yapılabildiği, insanların kışın ıslanmadığı, üşümediği bu projeyi şehrin bütün bölgesine yayarak daha farklı boyutta kullanarak bir proje hayata geçirmek istiyoruz. ‘Süleymanpaşa Yüksel’irken burada yaşayan hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır’ diyorum.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan