DOLAR 32,3734 % -0.06
EURO 34,9046 % 0.19
GRAM ALTIN 2.390,64 % -0,26
ÇEYREK A. 3.908,70 % -0,26
BITCOIN 61.851,68 4.603
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Farkındalık yaratmak için yürüdüler

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2018 - 11:56

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından Dünya Sağlık İçin Hareket Günü ve Dünya Çölyak Günü çerçevesinde yürüyüş düzenlendi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram “Umarım bu farkındalık hareketimizin Tekirdağ’da bir anlamı olur ve vatandaşlarımız bunu bir hayat biçimi haline dönüştürür” dedi.

Sahil yürüyüş alanı boyunca devam eden yürüyüşe Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram Zengin, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ Gençlik Merkezi, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YÜRÜMEK, ADIM ATMAK BİZİM HAYAT FELSEFEMİZ OLSUN”

Yürüyüşte konuşan Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram Zengin “Öncelikle doğru beslenme ve bol hareket ve sağlıklı bir yaşamı öneriyoruz. Çünkü hasta olmadan önce hastalığın önüne geçebilmenin tek yolu yiyip içtiklerimize dikkat etmektir. Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Çölyaklı hastalarımıza temas edebilmek, onların dertlerini dinleyebilmek, onların yanında olduklarını hissedebilmek ve kullanmış oldukları ürünleri onlara ulaştırma noktasında büyük gayretler sarf ediyorlar. Umarım bu farkındalık hareketimizin Tekirdağ’da bir anlamı olur ve vatandaşlarımız bunu bir hayat biçimi haline dönüştürür. Yürümek, adım atmak bizim hayat felsefemiz olsun.” dedi.

“DUYUNUZ, DİNLEYİNİZ, DESTEKLEYİNİZ DİYE SESLENİYORUM”

Tüm Trakya’yı ve Tekirdağ’ı çölyak hastalığı konusunda duyarlı olmaya davet eden Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz “Bugün Dünya Çölyak Günü. Tüm çölyaklıların, dernek üyelerimizin, Trakya çölyaklarının Dünya Çölyak Günü’nü kutluyorum. Onların yaşam alanlarının genişlediği, nesillerimizin yüzlerinin güldüğü, farkındalığın oluştuğu bir Türkiye diliyorum. Devletimizi, yerel kurumlarımızı, tüm Tekirdağ ve Trakya’yı duyarlılığa davet ediyorum. Bize bugün kapılarını açan Halk Sağlık Müdürlüğü’ne, Valimize ve yerel yönetimlere teşekkür ediyorum. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. ‘Duyunuz, Dinleyiniz, Destekleyiniz’ diye sesleniyorum. Güven, saygı, iyi niyet, glütensiz diyetle; ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ zihniyetiyle yola çıktık. Sevginin önünde hiçbir şeyin duramayacağını düşünüyoruz. Buradan yaşam alanlarımızın genişleyene kadar durmayacağımızı bildiriyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“ÇÖLYAKLILARIN HAYATLARI ÇOK PAHALI ONLARA DESTEK VERELİM”

Çölyak hastalığı konusunda vatandaşların izlemeleri gerektikleri yol hakkında bir dizi tavsiyede bulunan Yılmaz “Bugün toplumumuzda kimilerimizin bir yaşam biçimi diye adlandırdığı fakat yaşam biçimine dönüşünceye dek pek çok acı ve aşamalardan geçerek kabullenemediğimiz nadir hastalıklardan biri olan bir hastalık var o da: Çölyak. Lütfen nadir hastalıklara, engelli, çölyaklı, down sendromu, otizm, arginez eksikliği, lösemi, MSUD ve her ne hastalık olursa olsun toplumda en azından elimizin altındaki yaralara merhem olalı, duyarlı olalım. Onlara acımak yerine dinleyelim, sevelim, gülümseyelim. Tüm dünyanın ihtiyacı olan eminim ki tek güzelliği bu. Çölyaklıların hayatları çok pahalı onlara destek verelim. Hepimizin bu topluma ihtiyacı var. Emin olun ki; bu güzel duygunun tadını bir kez alan başını yastığa her koyduğunda bu güne kadar her uyuyamadığı kadar huzurlu uyuyacaktır. Evde boş durmak yerine sosyal yardım projelerinde üretken olup yer alalım. Böylelikle birbirimizle dayanışma içerisinde olup nesillerimize hoş bir seda bırakabilelim. Onların yaşam alanlarını genişlettiğimiz sevgi-barış dolu bir dünya bırakmış olup onlara olan borcumuzu ödeyelim. Tek ihtiyacımız olan sevgi, saygı ve gülümseme. Sevginin önünde hiçbir şey duramaz.” açıklamasında bulundu.

Yürüyüş etkinliğinin ardından Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından İl Halk Müdürü Haci Bayram Zengin’e katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi sunuldu. Habertrak/Aytaç Doğaner