DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,84 3.071
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Faydası çok zararı yok”

Son Güncelleme :

20 Aralık 2018 - 10:06

Tekirdağ’ı dün akşam saatlerinden itibaren etkisi altına alan kar yağışı hayatı birçok alanda olumsuz etkilerken, Trakya çiftçisinin ise yüzünü güldürdü. Çiftçinin gözbebeği buğday ve kanolaya adeta doğal gübre gibi gelen kar yağışı üreticiyi sevindirdi.

“TOPRAKTAKİ ZEHRİ YOK EDİYOR”

Kar yağışıyla birlikte topraktaki minerallerin ürüne daha kolay ulaştığını ve bu sayede verimi artırdığını kaydeden Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, “Karın, toprağın su depolamasından, topraktaki zehri yok etmesine kadar birçok faydası var. Ne kadar çok kar yağarsa bizim için o kadar iyi olur. Karın şu an Trakya’da ekili olan hiçbir ürüne zararı yok” dedi.

FARE PROBLEMİNİ YOK EDİYOR

Trakya çiftçisinin bu yıl farelerle mücadele etmek zorunda kaldığını ve sayılarının çokluğu nedeniyle ürünlere zarar verdiğini işaret eden Saygı, “Ekinlerimizi korumak için fare ile mücadelede kimyasal ürün kullanıyoruz. Ama onun da yaban hayvanlarına veya kuşlara zararı olabiliyor. Fakat kar yağışı farelerin üreme etkinliğini durdurarak çok önemli bir problemimizi ortadan kaldırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“FAYDASI VAR ZARARI YOK”

Kar yağışının devam etmesinin çiftçiye büyük yarar sağlayacağını vurgulayan Saygı, “Karın adeta çiftçiye faydası var zararı yok. Trakya’da şu anda büyük oranda buğday ve kanola ekili. Kar, ekili üründeki hastalıkların yayılmasını engelleyerek direncini artırıyor. 1 metre kadar kar yağsa çiftçi için çok daha yararlı olur. Karın yağması, A’dan Z’ye her alanda üretici için büyük fayda sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan