DOLAR 32,3723 % -0.35
EURO 34,6863 % -0.37
GRAM ALTIN 2.386,41 % -1,50
ÇEYREK A. 3.901,78 % -1,50
BITCOIN 58.585,51 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Fırsatçılara müsaade edilmemeli

Son Güncelleme :

14 Mart 2020 - 13:41

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, korona virüsü sebebiyle ilk, orta ve lise öğrencilerine 16 Mart itibarıyla bir hafta, üniversite öğrencilerine ise 3 hafta tatil verilmesini değerlendirdi.

Verilen tatilin önlemler açısından önemli olduğunu dile getiren Sarı; “Okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi ve dezenfekte edileceği kararı doğru olmuştur. Eğitim kurumlarının hijyen ve dezenfektesinde titiz davranılması bu süreçte çok önemlidir. Ayrıca bu hastalığı ekonomik fırsata dönüştürmeye çalışanlara da müsaade edilmemelidir. “dedi.

“TEDBİRLER TİTİZLİKLE UYGULANMALI”

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Sarı, açıklamasında okulların dezenfektesinin çok önemli olduğuna değinerek; “Okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi ve dezenfekte edileceği kararı doğru olmuştur. Eğitim kurumlarının hijyen ve dezenfektesinde titiz davranılması bu süreçte çok önemlidir. Yeni korona virüsü salgını küresel bir hastalıktır. 2,5 ay içerisinde yüzlerce ülkeye sıçramış, açıklanan rakamlara göre; 127000 vaka  4700 ölüm olduğudur. Ciddiye alınmalı, kişisel ve kurumsal önleyici tedbirler titizlikle uygulanmalıdır. “diye konuştu.

Tatil sonrası otogarlardaki yığılmalara dikkat çeken Sarı; “Tatilin açıklanması ile otogarlara yığılmanın da başladığı görülmektedir. Bu da olası taşıyıcılığın ülkenin her yerine yayılması riskini de doğurmaktadır. Kendisinde belirtileri hisseden herkes başta en riskli grup olan yaşlılar olmak üzere gerekli test ve müdahalelerin yapılabileceği hastanelere gitmeleri önemlidir. “ifadelerini kullandı.

“ALINAN KARARLARIN BİLİM IŞIĞINDA DESTEKÇİSİYİZ”

Alınan önlemlerin takipçisi olduklarını söyleyen Sarı; “Ayrıca bu hastalığı ekonomik fırsata dönüştürmeye çalışanlara da müsaade edilmemelidir. Çalışan anne ve babalardan en az biri de yasal olarak bu tatil süresince ücretli izinli sayılmalıdır. Sendika olarak ilimizde ve ülke genelinde yapılacak çalışmalara ve alınacak önlemlere yönelik kararlara bilim ışığı altında destek verecek ve müdahil olacağız.  “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek