DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.112,61 0.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Gazi destan yazan bir kahramandır”

Son Güncelleme :

19 Eylül 2018 - 15:30

Tekirdağ’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda, çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan 8. Mekanize Piyade Komutanlığı personeli Yüzbaşı Muharrem Köprülü “Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, Gazi ise; bu destanı yazan kahramanın adıdır” dedi.

Törende Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Garnizon Komutanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Tekirdağ valiliği önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Üyesi Rahim Coşkun yer aldı.

“MUHAREBENİN EN BÜYÜK RÜTBESİ ŞEHİTLİKTİR”

Törende konuşan 8. Mekanize Piyade Komutanlığı personeli Yüzbaşı Muharrem Köprülü “Bugün her karışı şehit kanıyla sulanmış, mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göz alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bugün aynı zamanda sergilediği üstün komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığın, kadir şinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak TBMM tarafından ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşal rütbesinin verildiği gününde yıl dönümüdür.” diye konuştu. Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadırlar. Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı; Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır.” ifadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan