DOLAR 32,4329 % 0.19
EURO 35,1462 % 0.25
GRAM ALTIN 2.402,31 % 0,23
ÇEYREK A. 3.927,77 % 0,23
BITCOIN 59.496,37 2.892
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Geciken adalet, adalet değildir”

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2021 - 11:30

Uzunköprü Belediyesi tarafından Demirtaş Mahallesi’nde Avcılar Belediyesi ile birlikte yapılan 8 Temmuz Anıtı, düzenlenen anma töreni ile açıldı.

“ÜÇ YIL ÖNCE NE HİSSEDİYORSAK BU GÜN DE AYNI ŞEYLERİ HİSSEDİYORUZ”

Uzunköprü’de adalet arayışının simgesi olacak anıtın başında düzenlenen anma programına il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, basın mensupları yaşanan faciada yaşamını yitirenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan : “Üç yıl önce ne hissediyorsak ne kadar canımız yanıyorsa, bu gün de aynı şeyleri hissediyoruz. 8 Temmuz 2018’ de yaşanan Çorlu Tren kazasında hayatını kaybeden 25 vatandaşımızın isimlerinin ve kişisel eşyalarının yer alacağı, adalet arayışımızın sembolü haline gelecek olan anıtımız ile onları sonsuza dek yaşatacağız. Adalet arayışımızın sembolü olan anıtımızın başında ailelerimiz ile bir kez daha sesimizi duyuruyor, adalet talebimizi yineliyoruz” ifadelerini kaydetti.

“BİR KEZ DAHA ADALET TALEBİMİZİ DİLE GETİRİYORUZ”

Becan, sözlerini şöyle noktaladı: “Üç yıl evvel bugün, Uzunköprü’müzden bir tren kalktı içinde yolcuları ile. Ve o yolcuların yüreğinde varacakları durağın, kendilerini sevinçle karşılayacak mutlu bir çift gözün, sarılmayı bekledikleri bir kucağın sevinci ve heyecanı ile kalktı o tren. Ne yazık ki ilçemizden kalkan o vagonlar, 7’si çocuk olmak üzere 25 canımızı bir daha geri getirmedi. Kendilerini elim bir faciada ebediyete uğurlayışımızın tam üçüncü yıldönümünde, kayıplarımızı anmak, isimlerini sonsuza dek yaşatmak ve bu katliama sebep olanların yargılanması için adalet arayışımızın simgesi olmasını umduğumuz anıtımızın önünde bir kez daha adalet talebimizi dile getiriyoruz. Kusurlar sistemsel olabilir ancak sorumluluk şahsidir. Bu faciaya sebep olanlar, sorumlular yargılanmalıdır. Yaşanan katliama kaza demek, toprağa verdiğimiz canlarımıza ihanet olur ancak kazanın üzerinden tam 1096 gün geçmesine rağmen yönetici bazında sorumlular ne yazık ki yargı karşısına dahi çıkmadılar. Mahkeme koridorlarında acılı ailelerin adalet arayan feryatlarını duydukça bizim canımız daha çok acıdı.”

Haber Merkezi