DOLAR 32,3113 % 0.08
EURO 34,8433 % -0.02
GRAM ALTIN 2.407,56 % -0,07
ÇEYREK A. 3.936,36 % -0,07
BITCOIN 63.646,00 -0.587
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Gençlere konforlu ortamda spor imkanı

Son Güncelleme :

22 Ağustos 2020 - 14:43

100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Ahmet Aygün Gençlik Merkezi ve Spor Tesisleri açıldı. Açılışta Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Saygı, Şenol Karaküçük ve Sabri Çınar, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, AK Parti Süleymnapaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağspor yöneticileri, sporcular, kursiyerler ve aileleri de yer aldı.

 “ŞEHRİMİZİN DİNAMİKLERİ İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET SARF EDİYORUZ”

Tekirdağ’ın dinamiklerini hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Yüksel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak adına hükümetimizin gerçekleştirdiği reformlarla, büyük ve güçlü Türkiye hedefine kavuşan ülkemiz günden güne gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. İşte bu vizyon doğrultusunda, bizler de Trakya’nın kalbinde yer alan şehrimizin dinamiklerini hayata geçirmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz.” diye konuştu.

“SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİMİZİ HIZLA HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Gönül belediyeciliği hizmet anlayışını Süleymanpaşamız’da yaşayan tüm vatandaşlarımızla buluşturmak üzere göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun bir mesai harcıyoruz.” İfadelerini kaydeden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerine cevap vermek için seçim döneminde söz verdiğimiz projelerimizi hızla hayata geçirmeye devam ediyoruz. Beraberinde de yeni projeler üretiyoruz. Bu meşakkatli süreçte daima yanımızda olan ve destekleriyle Süleymanpaşamız’ın yükselişine büyük katkı sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamıza, değerli milletvekillerimize, Ak Parti il ve ilçe başkanlarımıza ve de kıymetli çalışma arkadaşlarıma canı gönülden yürekten teşekkür ediyorum.”

“TEKİRDAĞSPOR, TEKİRDAĞ’IN TÜRKİYE’DE TANITILMASINDA ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAK”

İlerleyen yıllarda Tekirdağspor’un alt yapısının sadece futbolcu değil birçok farklı branşta sporcu yetiştirmeye başlayacağının da altını çizen Yüksel, “Yükselme deyince Tekirdağımız’ın çok önemli bir değeri daha var. Tekirdağımız’ın gururu olan Tekirdağspor’un 3. Lige çıkmasını sağlayan Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Hocamız’a ayrı bir teşekkür ayrı bir şükranlarımı sunmam gerekiyor. Bu konuda spor bakanımızın emeklerini ve katkılarını da unutamayız. Tekirdağspor sadece Süleymanpaşa’nın değil tüm ilin isminin bütün Türkiye’de tanıtılması amacında çok büyük bir katkı sağlayacak. Buna inanıyorum. Aynı zamanda Tekirdağspor’un altında da Mülahim Başkan ile birçok branşta çocuklarımıza katkı sağlayacağını önümüzdeki yıl itibariyle herkes görmüş olacak.” Şeklinde konuştu.

“GENÇLERE KATKI SAĞLAYACAK PROJELERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Yüksel, gençlere konforlu bir ortamda spor yapma imkanı sunabilmek için büyük çaba harcadıklarına değinerek, “Gençliği olmayanın geleceği olmaz ilkesinden hareketle, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir ilkesi olarak gençlerimize onların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak projelere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Süleymanpaşa Belediyesi olarak genç kardeşlerimize konforlu ortamlarda spor yapabilecekleri yeni alanlar, yeni sportif mekanlar yapmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

“BU ÇALIŞMANIN ASIL MİMARI, AHMET AYGÜN İDİ”

Açılan tesisteki ilk çalışmalara 2004 yılında başkan seçilen Ahmet Aygün’ün başladığını ve adını onurlandırmak için tesise onun adını vermeyi uygun gördüklerini belirten Yüksel, “Bugün içinde bulunduğumuz bu yapı da onlardan sadece bir tanesi. İnşaatı Tekirdağspor Kulübü Sosyal Tesisleri olarak başlayan bu yapı, çeşitli nedenlerle yarım kalmış, Ahmet Aygün’ün 2004 yılında belediye başkanı seçilmesiyle birlikte; 2004-2009 yılları arasında ciddi tadilat görmüş, arkasına bir havuz yapılmış. Burada gördüğünüz 3 sahanın o koşullara göre yapımı yapılmış. Adem Başkan’dan sonra da Adem Dalgıç başkan göreve gelince de iki sahanın da üstü kapatılmış. Burada böyle bir çalışma yapılmış. Ama bu çalışmanın asıl mimarı, Ahmet Başkan idi. O yarım kalan işi tamamlayıp bitirmesinden dolayı da onun isminin burada yaşatılması için kendisinin onurlarıyla ismini buraya verdik.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BU ALAN BİZE 544 BİN TL’YE MAL OLDU”

Süleymanpaşa Belediyesi olarak tesisin çevre düzenlemesi gibi maliyetlerini en aza indirdiklerine de vurgu yapan Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu alan bize 544 bin TL’ye mal oldu. Bununla birlikte Hüseyin Pehlivan İlköğretim Okulu içerisinde de çok amaçlı saha yaptık. İkisinin Süleymanpaşa’da yaşayan hemşehrilerimize toplam maliyeti 544 bin TL oldu. Ama özellikle şuna değinmek istiyorum: Bu alanda sadece bu sahalar ve çevre düzenlemesi, diğer binaların onarılmasından bahsedeyim. Bunların tamamı Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapıldı. Eğer biz bu sahaları bugün komple sıfırdan imal etseydik 1-1,5 milyon TL maliyeti olacaktı. Biz çevre düzenlemelerini kendimiz yaptığımızdan dolayı üçte bir maliyetinde bitirmiş olduk. Emeği geçen tüm meclis üyelerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya açılış konuşmaları gerçekleştirdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tesisin kurucusu eski belediye başkanı Ahmet Aygün’e plaket takdim edildi. Açılış sonrası protokol üyeleri tesisleri gezdiler.

Habertrak/Serhat Yeşilipek