DOLAR 32,3848 % 0.05
EURO 34,8116 % -0.02
GRAM ALTIN 2.400,64 % 0,16
ÇEYREK A. 3.925,04 % 0,16
BITCOIN 59.549,79 3.516
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

GENÇLERE SPOR TESİSİ JESTİ

Son Güncelleme :

19 Şubat 2020 - 11:21

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Sosyal Etkinlik Merkezi projesi hayata geçiriliyor.

Hürriyet Mahallesi, okullar mevkiinde kurulacak olan merkezin Trakya’da bir ilk olacağını kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Proje kapsamında içinde yüzme havuzu, etüt merkezi, futbol ve tenis sahaları olan adeta bir spor tesisini hayata geçireceğiz. Bunun örneği Trakya’da yok. Bu proje okullar bölgesindeki çocukların uzun yıllar boyunca kullanabileceği bir proje” değerlendirmesinde bulundu.

GENÇLERE HER TÜRLÜ SPOR ETKİNLİĞİ SUNULACAK

Özellikle okullar bölgesi tercih edilen proje kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında alınan karar kapsamında onay verildi.

Gençlik ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin kurulacağı yer olarak özellikle gençlerin ve okulların sayısının fazla olduğu Hürriyet Mahallesi’ni tercih eden Süleymanpaşa Belediyesi, söz konusu proje ile gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini de arttırmayı hedefliyor. Her türlü sportif etkinliğin de yapılabileceği merkez,

“ÖRNEĞİ TRAKYA’DA YOK”

“Bu proje okullar bölgesindeki çocukların uzun yıllar boyunca kullanabileceği bir proje. Kampanya dönemimizde kitapçıklarda bu mevcuttu. Bunun örneği Trakya’da yok. İçerisinde yüzme havuzu, etüt merkezi, futbol ve tenis sahaları gibi aklınıza ne geliyorsa var. Yaklaşık 20 dekarlık bir alanın içerisinde spor tesis alanı gibi düşünün. Bakanlıkla gerekli konuşmaları yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüştük. Şimdi bir takas istediler. Üniversitenin karşısında bir alanımız vardı orasını vereceğiz. ‘Şehir içindeki bu alanı da biz istiyoruz’ dedik. Stadyumun az daha yukarısında bir alan. Bu alan da 30 dekar civarında bir alan.” İfadelerini kaydetti.

GENÇLERİN TALEPLERİ YANIT BULDU

Gençlere doğrudan ulaşmak ve daha fazla etkinlik sunmak adına atılan etkinlik merkezi adımı ile gençlerin taleplerine ilk elden yanıt verilecek.

Hürriyet Mahallesi’nde yapılacak olan etkinlik merkezi için; Hürriyet Mahallesi 703 ada, 96 parsel numarasında kayıtlı toplam 22.326,71 metrekare arsa ile mülkiyeti belediyeye ait Gazioğlu Mahallesi’ndeki 30.700,00 metrekare yüzölçümündeki tarla niteliğindeki taşınmaz ile takasının yapılması hususunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e oy birliği ile yetki verildi.

Habertrak/Özlem İnan