DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.608,00 -0.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Habertrak yazdı ayıp kapatıldı

Son Güncelleme :

09 Mart 2018 - 15:21

Kazıda şehit kemikleri çıktı

Tekirdağ’da Çanakkale şehitliği yanında bulunan belediyeye ait su deposu alanında yapılan alt yapı kazılarında Çanakkale Şehitleri’nin kafatası ve kemikleri çıktı. Habertrak’ın konuyu gündeme getirmesinin ardından kazı alanın Cumhuriyet Savcısı gözetiminde toprakla kapatıldı. Kemiklere rağmen bölgeye beton atıldığı iddia edilirken TESKİ yetkilileri ise kemiklerin yağmur sonucu ortaya çıktığını öne sürdü.

KEMİKLER ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre olay Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde meydana geldi. Şehir kemikleri TESKİ tarafından yapılan kazıda ortaya çıktı. Muratlı Caddesi’nde bulunan Çanakkale Şehitliği yanında su depolarının olduğu alanda belediye tarafından alt yapı için yer kazıldı. 10 gün önce yapılan kazılarda Çanakkale’de savaşlarında yaralı olarak Tekirdağ’daki hastaneye getirilen fakat şehit düşen askerlerin kemikleri ortaya çıktı.

BAZI KEMİKLER HAFRİYATLA GÖTÜRÜLDÜ

Belediye buna rağmen inşaat çalışmasına devam etti. Kazılan yere ise betondan depo yapıldı. Şehit kafa tasları ile kemiklerinin gelişigüzel bırakılması tepki çekti. Bazı kemiklerin ise hafriyat toprağı ile götürüldüğü öne sürüldü.

HABERTRAK YAZDI AYIP KAPATILDI

Konuyu Habertrak Gazetesi internet sitesinde gündeme getirdi. Haberin ardından Cumhuriyet Savcılığı harekete geçerek kazı alanın toprakla kapatılması talimatı verdi. TESKİ ise haberin ardından yaptığı açıklamada kemiklerin kazıda değil yağışla ortaya çıktığını kaydetti.   Habertrak/Ferhat Akgün