DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Habertrak’tan TESKİ’ye cevap

Son Güncelleme :

08 Mart 2018 - 12:11

Gazetemiz Habertrak’ın internet sitesinde yayınlanan ‘Çanakkale Şehitlerine Büyük Ayıp’ başlıklı haberle ilgili Teski bir açıklama yapmıştır. Teski’nin açıklamada birçok eksik ve yanlış bilgiye yer verilmiştir.

Haber, gazetemize yapılan bir ihbar sonucu gerçekleşmiş, gazetemizden bir muhabir görevlendirilerek olay yerine gidilmiştir. Gazetemiz muhabiri, olay yerinde şehitlerimize ait kemikleri, fotoğrafladıktan sonra, olayın vahameti açısından olay yerinden ayrılmadan önce TESKİ’den bir genel müdür yardımcısını aramış, genel müdür yardımcısı konudan ilk defa haber olduklarını söyleyerek şehitler için gerekeni yapacağını söylemiştir.

Muhabirimiz toplumsal sorumluluk gereği haber yapmadan önce şehit kemiklerinin açıkta beklemesini düşünerek yine olay yerinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü 155 polis imdat hattını arayarak konuyu bildirmiştir. Yine toplumsal sorumluluk gereği muhabirimiz, olay yerindeyken Valilik Basın Müdüresini de arayarak konudan haberdar etmiş ve şehit kemiklerinin zaman geçirmeksizin üzerinin toprakla kapatılmasını söylemiştir.

Bütün bu işlemlerin ardında olay yerine polis ve TESKİ görevlilerinin gelmesinin ardından muhabirimiz gazetemize gelerek konuyu habere dönüştürmüştür.

Haberimiz dikkatlice okunduğunda ‘Teski’nin şehitlik dışında su deposu alanında yaptığı kazıda’ kemiklerin bulunduğu kaydedilmektedir. Haberimizde’ şehitlik içinde’ diye bir ifade de bulunmamaktadır.Ancak bu bölgenin tamamının şehitlik olduğu Tekirdağ’ın eski yaşayanları tarafından bilinmektedir.Kaldı ki öyle bile olmasa mezarlıklar Türk toplumunun değer verdiği yerlerdendir.  TESKİ, bu konuda da yanıltıcı ve olayın üstünü örten bir açıklamada yapmıştır.

TESKİ, vatandaş ihbarı ile değil yine muhabirimizin genel müdür yardımcısını araması sonucu konudan haberdar olmuştur. Telefon kayıtları bunu açık şekilde göstermektedir. Yine polis ve cumhuriyet savcılığı, yine muhabirimizin kendini tanıtarak yaptığı ihbar sonucu kemiklerden haberdar olmuştur. Ayrıca TESKİ arzu ederse emniyetten yapılan ihbarın ne zaman ve kim tarafından yapıldığını öğrenebilir.

Haberde şehitlerimizin istismar edildiği TESKİ tarafından iddia edilmiştir. Sayın Teski yetkilisi eğer istismar haberciliği yapılsaydı orada muhabirimiz haberi yapmadan önce sizin genel müdür yardımcınızı, 155 polis imdadı, valilik basın müdürü hanımefendiyi aramazdı. Şehitlerimizin kemikleri kapanmadan muhabirimiz olay yerinden ayrılmamıştır. Yetkililerin olaydan haberdar olup olay yerine intikali yine muhabirimizin ve gazete sahibinin çabaları ile sağlanmıştır. Yaklaşık 2 saat orada bekleyerek görevlileri beklemiştir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı gereği önce haber yerine önce kemiklerin durumu gözetilmiştir.

Kurumumuzun bu hassasiyeti takdir edilmemesi ve bu konulara da yer verilmemesi gazetemiz çalışanlarını üzdüğü gibi Çanakkale Şehitleri hassasiyeti de görmezden gelinmiştir.