DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Halk hayal bile kuramaz duruma geldi”

Son Güncelleme :

05 Mart 2020 - 15:36

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Habertrak Gazetesi’ni ziyaret etti.  Ziyarette Yaşar Aydın, özel açıklamalarda bulunarak faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“Onur Hareketi olarak düzeni değiştireceğiz” diyen Aydın, “9 yıldır Türkiye’yi ilçe ilçe geziyorum. Biz 1993 yılında kurmuştuk onur hareketini mazi çok eskiye dayanan bir kuruluştur. Onur hareketini insan onurunu uğruna mücadele edecek dava olarak görüyorum. Biz insan onurunu kutsuyoruz. Sistem adaletten ayrılır ve insan onurunu koruyamazsa karnını tok tutamazsa yok olur gider. Bizim çalışmalarımız yoğun geçiyor. Biz mevcutların tamamına muhalifiz iktidar ve diğer muhalefet partilere muhalifiz onlar bir taraf biz bir tarafız. Onların kullandığı dil halka sundukları proje ve öneri ya bir kinlik üzerinden ya Kürtlük ya Türklük üzerinden ya da mezhep ve inanç üzerinden siyaset dillerinden dinden, mezhepten ve inançtan başka kullandıkları bir üslup yok. Bir siyaset, vatandaşın inancıyla kıblesiyle diliyle diniyle yörüngesi ile uğraşmaz. Siyasetçinin en son düşüneceği şey olamaz. Ülkemizde garip bir şey oluştu. Cumhuriyeti kurarken böyle bir şey yoktu. Cumhuriyeti kurarken cephede Türk de Kürt de Alevi de Çerkez de Laz da hepsi yan yanaydı. O zaman kardeştik o zaman aynı pilava kaşık sallıyorduk. Aynı cephede birbirimizi yarasını sarıyorduk. Şehit olduğumuz zaman birbirimizin başında Fatiha okuyorduk. Başımıza ne geldiyse dedelerimiz bu ülkeyi kurduktan sonra başımıza geldi bizlerin dedeleri dediler ki ‘bu millet feraset akıl sahibi ve vicdan sahibidir’ dedi. Millet dedi ki biz savaştık devleti kurduk. Gerisi muallim okumuş bizlere iyi davranır çocuklarımıza iyi bakılır geleceği imar edilir diye umut ettiler. Ama ne yazık ki o günden beri kavga bitmedi. Türk Kürt kavgası başladı anti laik kavgası başladı. O günden beri 19-20 yaşındaki çocuklarımızı toprağa gömmekten yorulduk. Hala sefiliz hala kimse evinde doğal gaz yakamıyor. Gündüz işinde gece evinde üşüyor.” dedi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Yaşar Aydın, ülke genelinde il il, ilçe ilçe durmadan yılmadan mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Ziyarette; Genç Kadın Siyasetçiler Genel Başkanı Deniz Erdoğan, Uluslararası siyaset ekonomi ve strateji araştırma merkezi yönetim kurulu başkanı Müseyip Erdoğmuş da yer aldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek