DOLAR 32,4377 % 0.13
EURO 34,8319 % -0.01
GRAM ALTIN 2.400,22 % 0,14
ÇEYREK A. 3.924,36 % 0,14
BITCOIN 59.405,67 4
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Haziran Ayına Kadar Her Cuma Açılış

Son Güncelleme :

20 Mart 2021 - 13:01

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Osman Tabak Kapalı Pazaryeri açıldı.

Süleymanpaşa’nın ilk kapalı Pazaryeri olarak hayata geçirilen pazaryerinin belediyeye maliyetinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu söyleyen  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Maliyetinin düşük olmasının sebebi; işin tamamını ihale etmememiz. Belediye ekipleri tarafından yapılacak kısmını, kendimizin yapmasından kaynaklı. Bugün bu pazarın aynısını yapmaya kalksak, tamamını ihale etsek, 4 milyon 500 bin civarında bir maliyeti olacaktı.” İfadelerini kaydetti.

   

SÜLEYMANPAŞA’NIN İLK KAPALI PAZARYERİ HİZMETE GİRİYOR

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Yavuz Mahallesi Ruşen Güneş Caddesi üzerinde inşa edilen Osman Tabak Kapalı Pazaryerinin açılışı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Süleymanpaşa’nın ilk kapalı pazaryeri olan Osman Tabak Kapalı Pazaryeri, mevcut alanda eski Tekirdağ Belediye Başkanı Osman Tabak tarafından kazandırılan ancak yıllar boyu bakımsız kalarak kullanılmaz hale gelen pazaryeri tamamen kaldırılarak modern ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden inşa edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Pazar yeri projesi hakkında bilgi verilmesinin ardından Tekirdağ Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Sami Kayın, pazarcı esnafı adına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti.

“HAZİRAN AYINA KADAR HER CUMA AÇILIŞ OLACAK”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin,  kenti Trakya’nın incisi haline getirecek bir azimle çalıştığına dikkat çeken Yüksel, “Haziran ayına kadar her cuma açılışın olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Pazartesi günleri, cuma günleri açılış olacak. Haziran’ın 15’ine kadar açılışlar ve Haziran’ın 15’i ile de temel atmaya başlayacağız. Bu şehri, Trakya’nın incisi haline getirecek, bir ekibin başındaki kardeşinizim. Bu kapalı alan 1 milyon 500 bin TL’ye mal oldu. Yalnız, üstüne basarak söylüyorum: Bunun haricindeki bütün her şey Süleymanpaşa’nın belediye personeli tarafından yapıldı. Maliyetinin düşük olmasının sebebi, işin tamamının ihale etmememiz. Belediye ekipleri tarafından yapılacak kısmını, kendimizin yapmasından kaynaklı. Bugün bu pazarın aynısını yapmaya kalksak, tamamını ihale etsek, 4 milyon 500 bin civarında bir maliyeti olacak. Herkes soruyor; ‘Cüneyt parayı nereden buluyor?’ Cüneyt aslında parayı bulmuyor. Parayı gayet tutumlu kullanıyor.”

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK KAPALI PAZARYERİ OLACAK

Hürriyet Mahallesi ve Altınova Mahalleleri’nin de projelerinin tamamladığını ve en kısa zamanda hizmete sunulma hedefi taşıdıklarını kaydeden Yüksel, Perşembe pazarına ek projeleri de hayata geçireceklerini vurguladı. Yüksel sözlerini şöyle noktaladı: “Taslak projeleri bitti her katı 10 bin metrekare toplamda 20 bin metrekare kapalı alanı olan ve Trakya’nın en büyük kapalı Pazaryeri olacak. Otoparklarıyla birlikte üstünde fuar, kongre alanları, belediye hizmet binalarıyla birlikte perşembe pazarıyla ilgili alan projemiz bitti. Bu projeyle birlikte kapalı pazaryeri sorununu, fuaye alanları sorununu, fuar alanlarının sorununu, ve Süleymanpaşa hizmet binasının sorunu çözmüş olacak. Hem de perşembe pazarı tamamıyla kapalı yapılmış olacak. 2023 yılının sonlarına doğru projemiz bitmiş olacak.”

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşma yaparak projede emeği geçen herkesi ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i tebrik etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, konuşma yaparak Pazar yerinin hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Şentop, Pazar yerinin eski halini çocukluğundan beri bildiğini belirterek yeni görünümüne kavuşmasının sevindirici olduğunu ve Tekirdağ’ın gelişimi açısından desteklerinin devam edeceğini dile getirdi. Açılış tü protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimi ile son buldu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek