DOLAR 32,2779 % -0.2
EURO 34,8439 % 0.07
GRAM ALTIN 2.415,21 % 0,91
ÇEYREK A. 3.948,87 % 0,91
BITCOIN 63.632,72 -0.087
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Son Güncelleme :

02 Eylül 2020 - 15:44

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen “Deneysel Bilim Atölyesi” 29 Ağustos’ta başladı. Robotik kodlama, fizik ve kimya olmak üzere üç ayrı çadırda 12’şerli gruplar halinde bilimsel deneyler yapan çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Bilimsel üretimin öneminin aşılandığı etkinlikten Lüleburgazlılar memnun kaldı. Öte yandan Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli de etkinlik alanına ziyarette bulunarak, “Çocuklarımızın Atamızın izinde, bilimin ışığında hareket ederek üretmenin bilincine varması mutlu edici bir durum” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kent genelinde sürdürdüğü sosyal etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Bu doğrultuda Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kentin yeniden çekim merkezi haline gelen Gençlik Parkı’nda Cumartesi ve Pazar günleri olacak “Deneysel Bilim Atölyesi” etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.

Patatesten elektrik, sihirli kokulardan parfüm

Bu kapsamda alanında uzman kişilerce verilen etkinlik çadırlarında çocuklar bilimin ışığında hem öğrenmenin hem eğlenmenin keyfine vardı. Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar çadırlara 12’şerli gruplar halinde alınırken maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte sıkı koronavirüs tedbirleri alındı. Çocuklar gerçekleştirilen etkinlikte patatesten elektrik üretiminden 3D kalem tasarımına, parfüm yapımından uçan tellere kadar çok sayıda etkinlikte doyasıya eğlendi.

Başkan Gerenli çocuklarla bir araya geldi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gün boyu süren etkinlikleri Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli de ziyaret etti. Gerenli çocuklar ve aileleriyle bir süre sohbet ettikten sonra gerçekleştirilen deney çalışmalarını yerinde izledi. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gerenli, “Çocuklarımızın Atamızın izinde, bilimin ışığında hareket ederek üretmenin bilincine varması mutlu edici bir durum” ifadelerini kullandı. Habertrak/Feyza Sevim