DOLAR 32,3761 % -0.37
EURO 34,8153 % -0.04
GRAM ALTIN 2.395,40 % -1,13
ÇEYREK A. 3.916,48 % -1,13
BITCOIN 58.865,98 2.62
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Herkese örnek oldu

Son Güncelleme :

23 Kasım 2020 - 11:59

Temiz toplum temiz çevre sloganıyla yola çıkan Aydeniz Çalık Gözsüz Mahallesi üzerindeki Sinanpaşa merasında ki piknikçilerin çöplerini topladı. Yaklaşık 10 torba çöp toplayan Çalık, herkesin temiz bir Türkiye için el ele vermesi gerektiğini dile getirdi.

Temiz ve sağlıklı ortamda yaşamak herkes için çok önemli olduğunu dile getiren Aydeniz Çalık ‘’ Dünya Koronavirüs salgını ile boğuşurken bizlerde toplum olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Koronavirüsle mücadelede üç kuraldan bir tanesi de temizlik. Nasıl herkes evini ve kendisini temiz tutuyorsa çevresini de aynı şekilde temiz tutması gerekiyor. ’’dedi.

MANGALCILARIN ŞAŞKIN BAKIŞLARI ARASINDA ÇÖP TOPLADI

Sinanpaşa merasındaki piknik alanından yaklaşık 10 torba çöp toplayan Aydeniz Çalık vatandaşların şaşkın bakışlarına aldırış etmeden çöpleri topladı.

Çalık, ‘Bazı vatandaşlar Malkara’nın çöpü sana mı kaldı? Niye çöp topluyorsun?’ diyorlar. Niye toplamayım? Bu utanılacak bir şey değil! Asıl utanması gerekenler o çöpü çöp kutusuna atmak yerine doğaya atıp çevreyi kirletenlerdir. Burada ki amaç da Malkara’nın çöpünü temizlemek değil, farkındalık yaratmaktır’’. diye açıkladı.

Bu farkındalılığı da Belediyelerin örnek projeleri ile desteklenmesi gerekir. Mesela Malkara Belediyesi bir etkinlik yapsa ismi de ’’ Temizlik mahalleden başlar ‘’etkinliği olsa her hafta pazar günü bir mahallede vatandaşlar ile cadde ve sokaklar temizlense güzel olmaz mı? Yine evsel katı atıkların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararları vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddelerde panolara görsel olarak yazılsa iyi olmaz mı?  Ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı bitkisel atık yağları kesinlikle lavaboya dökmüyoruz kampanyasına Belediyeler ve mahalle muhtarları işbirliğinde şu kadar bitkisel atık yağ getirine küçük bir hediye verilse iyi olmaz mı?’’ diyerek belediyelerin de üzerine büyük bir yük düştüğünü söyledi. Habertrak/Serhat Yeşilipek