DOLAR 32,2836 % 0.11
EURO 34,7979 % -0.01
GRAM ALTIN 2.409,74 % 0,02
ÇEYREK A. 3.939,93 % 0,02
BITCOIN 63.541,81 -1.062
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“İlçeyi geliştirecek projelere imza atıyoruz”

Son Güncelleme :

18 Ocak 2021 - 10:43

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop 15 Ocak 2021 Cuma günü Keşan’da ziyaretlerde bulundu.

Keşan’a gelen Mustafa Şentop; Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar tarafından Keşan Kent Müzesi bahçesinde karşılandı.

Burada 2022 yılında hayata geçirilecek olan Keşan Kent Müzesi projesi hakkında Helvacıoğlu tarafından sunum yapılarak, Şentop’a proje hakkında bilgi verildi.

Keşan’ın en eski binalarından birinin bahçesinde olduklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Kurtuluş Savaşı’nda hastane görev yapan bir binamız. 100 yaşının üstünde, Sayın Valimizin, Sayın Vekilimizin, Bakanlığımızın destekleriyle Belediyemize tahsis ettik. Herkesin huzurunda emeği geçenlere teşekkür ederim. Burada geçmiş 100 yılımızı anlatmak için ilçe bazında ilk defa müze planlamamızı yapıyoruz. Müze projemizi meydanlaştırarak hayata geçireceğiz. Geçmişimizi geleceğimize aktaracağız. Yaşayan bir müze olacak. Müzemizde 1200 metrekareye yakın bir kapalı alan mevcut.” dedi.

KEŞAN KENT MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

Daha sonra Kunduracılar Çarşısı ziyaret edilirken, Mustafa Helvacıoğlu tarafından Mustafa Şentop’a saat kulesi ve Kunduracılar Çarşısı’nın eski halinin yer aldığı sulu boya tablo hediye edildi.

Kundurular Çarşısı’nın ziyaret edilmesinin ardından Mustafa Şentop, Keşan Belediyesi’ne geldi. Ziyaret esnasında Helvacıoğlu, Şentop’a pazaryerinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili proje hakkında bilgi verdi. Ziyarette belediyenin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunulurken, Şentop ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Koronavirüs salgınını önlemek için yapılan aşı çalışmaları hakkında gazetecilerin sorusu üzerine Şentop, şöyle dedi: “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, akşam beni de aradı. İnşallah Ankara’ya döndükten sonra önümüzdeki hafta onu planlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın aşı olması, bizim ve diğer Meclis’te siyasi partilerin genel başkanlarının şöyle bir faydası var. Aşı için sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bazı kafa karışıklıkları ve tereddütler var. Bunlar aslında doğru değil. Hem uzmanlarımız bunları açıklıyorlar. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor ki, koruyuculuk ve salgının etkisini azaltması bakımından aşının faydaları var, buna dair tespitler var. Çok az bir fayda olmuş olsa bile bunu dikkate almış olmamız lazım. Bütün dünyada yaşanan salgının etkilerini hep birlikte görüyoruz. Faydalı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. ‘Az mıdır, çok mudur?’ Onu zaman içerisinde göreceğiz. Zararı yok. Bunu, uzmanlarımız da söylüyor.”

CUMHURİYET MEYDANI PROJESİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Keşan ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şentop, “Ben Tekirdağlıyım. Hepimiz Trakya’nın çocuğuyuz. Zaman zaman Edirne’ye gidiyoruz. Keşan’a da uzun zamandır planlamamız vardı gelmek için. Salgın şartları, biraz ertelememize sebebiyet verdi. Ama bitmesini beklemek ‘bizi geciktirecek’ diye geldik. Keşan’ı gezdik, başkanımızdan bilgi aldık projeleri ve yaptığı çalışmalarıyla ilgili. Yapabileceğimiz bir katkı varsa bunları hep beraber takip edeceğiz. Keşan bizim memleketimiz. Burada evimizdeyiz.” şeklinde konuştu.  Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Şentop’a Cuma namazı için Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ne doğru hareket edildiği esnada köy garajında durarak, Cumhuriyet Meydanı Projesi hakkında bilgi verdi. Daha sonra Mustafa Şentop, Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde Cuma namazı kılarken, caminin yanında bulunan tarihi hamamı inceleyecek, Mustafa Helvacıoğlu’ndan bilgi aldı. Haber Merkezi