DOLAR 32,4414 % 0.14
EURO 34,8327 % 0.05
GRAM ALTIN 2.396,84 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,83 % 0,00
BITCOIN 59.142,76 1.581
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

İlk şiir kitabı çıktı

Son Güncelleme :

04 Kasım 2020 - 12:46

Edirneli yazar-şair Mehmet Demirkol’un ‘Bir Günlük Şiirler’ adlı ilk şiir kitabı Gece Yayınevi’nde kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Mehmet Demirkol, aslen Edirne ilinin Meriç ilçesinin, Hasırcıarnavut köyünde doğdu. Lise’yi Çorlu’da okudu. Şiir yazmaya lise hayatında başladı. Üniversiteyi ise Sakarya’da okudu. Sakarya’da üniversitede belirli dergilerde şiir ve yazılar yazdı. Şuan ise ilk kitabını çıkardı. Şiir kitabı, Gece Yayınevi’nden çıktı.

BİR GÜNLÜK ŞİİRLER

53 sayfalık ilk şiir kitabını tanıtan Yazar Mehmet Demirkol; “Bir günlük şiirler’ hayatımın, hakikaten, birer günlük bölümlere ayrılmış bir döneminde, bana yoldaşlık eden notların derlenip toplanmış halidir. Bazen bir amaç uğruna, bazen de hiçbir anlam taşımayan yolculuklarda ne aradığımı bilmeden savrulurken biraz farkında olmadan ceplerime doldurmuşum, dökecek yüksek bir yer bulamadığım serzenişlerimi. ‘Bir Günlük Şiirler’de, Ağrı’da, berberden ağlayarak çıkan, saçları makinayla kazınmaya çalışmış çocukta kendimi gördüm hatta yaşadığı evi elimle koymuş gibi bulabileceğime yemin edebilirim. Köşeyi dönünce babamla karşılaşmaktan korktum. Kırşehir’de, bir daha hiç oturamayacağımı bildiğim bir sofraya davet edildim. Annemi özledim. Şehirler, mesafeler, otobüsler umrumda değildi o an sadece ona koşmak istedim. Kendi zamanımdan ve gerçekliğimden uzak şeylerdi. Rüya gibiydi. Başka bir zaman görsem kesinlikle kabus derdim. Bunları hep not ettim. Geceyle tanıştım mesela ilk defa. Odamın tavanından, balkondaki sigara dumanından çok farklıydı. Gece beni fahişelerle, pezevenklerle tanıştırdı. Bir hırsız benden borç istedi ve sabah karşı getirdi borcunu. Elbette demir ayakkabıları giyince sistemi teklemeden olmaz. Kızgınlıklarımın da üstüne yatamadım. Ekmeğe muhtaçlığı karaladım kağıtlara, üstlerine susamlar döküldü kahve masalarında. Muhtaç edenlere sövdüm, besmele çekmemden hemen sonra. Bu kısa serüvenin fişlerini toplayayım derken böyle bir şey çıktı ortaya. “diye konuştu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek