DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Işıkgör’den Süleymanpaşa Belediyesi’ne öneri

Son Güncelleme :

19 Aralık 2019 - 12:31

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde alınan “sahildeki heykellerin satılması” kararının ardından, heykellerin yapımı aşamasında yapılan protokol gereği satılamayacağı ortaya çıktı. Bunun üzerine depolarda bulunan tabloları satma konusunda karar alan Süleymanpaşa Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, “Heykel çalıştayları ile protokol yapılmış. Bu protokolde ‘bu heykeller satılamaz’ diyor. Meclisten böyle bir karar çıkaracaksan önce bu protokolleri okuman lazım.” İfadelerini kaydetti.

“SANATA VE SÜLEYMANPAŞA’YA BAKIŞIMIZIN SİMGESİDİR”

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Işıkgör, CHP’nin sanata ve Süleymanpaşa’ya bakış açısına dikkat çekerek, “Sizlere iki tane fotoğraf göstereceğim. Bir tanesi AKP döneminde yapılmış 1. Murat Anıtı mı? Heykeli mi? Hangisi olduğu belli olmayan kireç taşından yapılmış. 10 senede dökülmüş perişan halde bir anıt ya da heykel. İki fotoğrafı kıyaslayın. Bu da CHP tarafından yapılmış Süleymanpaşa Heykeli. İşte sanata ve Süleymanpaşa’ya bakışımızın da simgesidir. CHP’liler böyle bakar. AKP de tarihe ve ecdadımıza böyle bakar” dedi.

“‘BİZ SATARIZ’ DÜŞÜNCESİ BİR ZİHNİYETİN İFADESİ, BİR ZİHNİYETİN DIŞAVURUMU”

Işıkgör, kültür sanatın toplumun en önemli öğelerinden biri olduğunun altını çizerek, “Aslında kültür sanat bunlar çok önemli. Neden? Toplumların medeniyetlerini gelecek kuşaklara taşıyan sanat ve kültürdür. Eğer biz bugünü sanat ve kültürel anlamda ifade edemiyorsak gelecek kuşaklara da hiçbir şey aktaramayız. Bugün ki medeniyetimizi gelecek kuşaklara tanıtamayız. Eğer sanatçılar olmasaydı kültür adamları olmasaydı biz geçmişteki medeniyetimizden belki de haberdar olamazdık. O nedenle sanat ve kültür bir toplumun en önemli öğelerinden bir tanesi. Aslında ‘biz satarız’ düşüncesi bir zihniyetin ifadesi, bir zihniyetin dışavurumu bildiğiniz gibi iktidara geldiklerinde satmaya başlamışlardı.” Diye konuştu.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’Nİ EMANETEN ALDILAR”

“Bugüne kadar sattılar. Satmaya da devam ediyorlar.  Aynı zihniyet aynı bakışı Süleymanpaşa İlçemizde de devam ediyor.” İfadelerini kaydeden Işıkgör, “Bundan 2 dönem önce yine emaneten bizim merkez ilçemizi almışlardı.  Satarak, başladılar. Belediye iş merkezindeki iş yerlerini sattılar. Sahildeki 50’nin üzerinde belediye lojmanını sattılar. Bırakırken de jeneratörle aydınlatan bir belediye teslim ettiler. Elektrikleri kesik. Jeneratör kapının dışında çalışan onunla aydınlatan, bilgisayarları jeneratörle çalışan bir belediye teslim ettiler. Süleymanpaşa Belediyesini emaneten aldılar. Yine satmaya başladılar. İlk kararları bin metrekareye kadar olan arsaları satacağız dediler. Arkasından sanat eserlerini satacağız dediler.  Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler yapmak ve kazandırmak üzerine hizmet görürler. AKP’li belediyeler satmak üzerine hizmet görürler. Bunun en açık göstergesi Cumhuriyet Halk Partili yönetimleri ve AK Partili belediye yönetimleri birileri yapıyor. Kazandırıyor. Birileri de satıyor” şeklinde konuştu.

“ÖNCE BU PROTOKOLLERİ OKUMAN LAZIM”

Süleymanpaşa’nın emanetçi yöneticilerine önerilerde bulunan Işıkgör, “’Heykelleri satacağım’ diye meclisten karar aldı. Fakat sonra geri adım attı. Bu arkadaşlarımız okumuyorlar da belediye çalışma başlatıyorsa mutlaka bunun resmi kaydı olur. Heykel çalıştayları ile protokol yapılmış. Bu protokolde bu heykeller satılamaz diyor. Meclisten böyle bir karar çıkaracaksan önce bu protokolleri okuman lazım. Ondan sonra bu konuyu meclis gündemine getirmen lazım. Bunları yapmazsa bir hafta sonra ‘heykelleri satmayacağız ama resimleri satacağız. Resimler depoda çürüyor.’ Dediler. Hayır resimler depoda çürümüyor.  CHP belediyeyi teslim ederken, sergilenmeyi bekleyen resimler Kültür Şube Müdürlüğü odasının yanındaki özel bir odada özel bir şekilde bu işin normlarına uygun bir şekilde muhafaza ediliyorlar. Ama şimdi hangi depoda merak ediyoruz.

“SÜLEYMANPAŞA’NIN EMANETÇİ YÖNETİCİLERİNE BİR ÖNERİM VAR”

“Süleymanpaşa’nın emanetçi yöneticilerine bir önerim var. Depoda sergilenmeyi bekleyen resimler var. Bunları bir müze yaparak, bütün kamuoyunun kullanımına açık hale dönüştürülebilir. Bir resim müzesi yapsınlar. Orada bunları sergilesinler. Sizlere iki tane fotoğraf göstereceğim. Bir tanesi AKP döneminde yapılmış 1. Murat Anıtı mı? Heykeli mi? Hangisi olduğu belli olmayan kireç taşından yapılmış. 10 senede dökülmüş perişan halde bir anıt ya da heykel. İki fotoğrafı kıyaslayın. Bu da CHP tarafından yapılmış Süleymanpaşa Heykeli. İşte sanata ve Süleymanpaşa’ya bakışımızın da simgesidir. CHP’liler böyle bakar. AKP de tarihe ve ecdadımıza böyle bakar” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Ayşe Keşkek