DOLAR 32,3686 % -0.37
EURO 34,8082 % -0.1
GRAM ALTIN 2.396,29 % -1,09
ÇEYREK A. 3.917,93 % -1,09
BITCOIN 59.021,67 3.09
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Islah OSB’de hukuka aykırı çıktı

Son Güncelleme :

19 Haziran 2021 - 13:19

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde kurulması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onay alan Marmaraereğlisi Islah OSB’nin, Tekirdağ Çevre Düzen Planlarına aykırı olduğu ortaya çıktı.

1/3000’lik ve 1/25000’lik Tekirdağ Çevre Düzen Planlarında Tekirdağ’da yeni sanayi alanlarının kurulamayacağı yazdığı ve bu konunun Danıştay tarafından da kabul edildiği öğrenildi.

Hal böyle iken Aralık ayında düzenlenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen Marmaraereğlisi Islah OSB İmar planının hukuken kurulamayacak bir OSB’ye ait olduğu ortaya çıktı. Ayrıca yeni bir sanayi alanı kurulabilmesi için mevcutta bulunan OSB’lerin doluluğunun tamamlanması gerekiyor.

BAKANLIK ONAY VERDİ

Öte yandan hukuka ve mevzuatlara aykırı olan Marmaraereğlisi Islah OSB’ye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise onay verdi.

“NASIL OLDU KİMSENİN HABERİ OLMADI”

Islah OSB konusunda itirazlarını yaptıklarını aktaran TMMOB Ziraat Mühendisleri Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat; “1/3000’lik ve 1/25000’lik Tekirdağ Çevre Düzen Planlarında yeni sanayi alanlarının olmayacağı yazıyor. Yeni sanayi alanları olmayacağına dair bu planlar Danıştay tarafından da onaylanmış durumda. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinin onayıyla Marmaraereğlisi‘nde yeni bir Islah OSB alanı geçirildi. Bunlar askı sürecinden geçirilmedi. Nasıl oldu kimsenin haberi olmadı. Biz itirazlarımızı ettik, mücadelemizi yaptık. Söz verdiler yapmayacaklarına dair. Hayrabolu’da düzenlenen mecliste bunu geçirmişler. Askı süreci atlanarak bu süreç yaşandı.” diye konuştu.

ARALIK MECLİSİNDE ONAYLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşülen ve meclis üyelerinin kararıyla Marmaraereğlisi’nde kurulması planlanan, Islah OSB Projesi onaylandı.

Marmaraereğlisi Islah OSB konusunda TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’nın ve Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği itiraz ettiler. İtirazlar sonrası başlatılan hukuki süreç devam ediyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek