DOLAR 32,3865 % -0.3
EURO 34,8068 % -0.1
GRAM ALTIN 2.407,77 % -0,62
ÇEYREK A. 3.936,70 % -0,62
BITCOIN 57.719,42 -0.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

İstanbul’dan sonra Tekirdağ’da olacak

Son Güncelleme :

23 Mart 2021 - 10:18

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlara birbirinden dikkat çekici projelerinden söz etti. Yüksel, özellikle Süleymanpaşa’da, İstanbul’daki Kız Kulesi’ne benzer bir yapının oluşturulacağını ve kayıklarla gidilip zaman geçirilecek bir ada inşa edileceğinin müjdesini verdi.

Şehrin turizmi ile ilgili birçok proje yürüttüklerini vurgulayan Başkan Yüksel’in en ilgi çeken projesi ise Süleymanpaşa’ya kazandırılacak olan ‘ada’ projesi oldu. İstanbul’daki Kız Kulesi gibi bir kule yapılacağına dikkat çeken Yüksel, “Süleymanpaşa’da kayıklarla gidebileceğimiz, orada çayımızı, kahvemizi içebileceğimiz, tıpkı Kız Kulesi gibi bir adamımız olacak.” dedi.

“TIPKI KIZ KULESİ GİBİ BİR ADAMIZ OLACAK”

Osman Tabak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, turizm ile ilgili yürüttükleri projelerden bahsederek, “Şehrin turizmi ile alakalı ilk defa açıkladığım bazı projelerimiz var. Süleymanpaşa’da küçük bir Kız Kulesi, yani İstanbul’da nasıl bir Kız Kulesi görüyorsanız, Süleymanpaşa’da da kayıklarla gidebileceğimiz, orada çayımızı kahvemizi içebileceğimiz tıpkı Kız Kulesi gibi bir adamız olacak.” Şeklinde konuştu.

“İZMİR KORDONU GİBİ YENİ BİR SAHİLİMİZ OLACAK

Haziran ayı içerisinde bir sahil açılışı yapılacağını söyleyen Yüksel, “Çok güzel bir projemiz geliyor. Süleymanpaşa’da Atatepe olarak projelendirdiğimiz alanda, yıllık hedefimiz ortalama 1 milyon kişi ağırlamak. Atatepe’de çok güzel bir spor kompleksi yapacağız. 15 bin çocuğumuza, eğitim verebileceğimiz, bütün spor derslerinde ve dallarında destek sağlayabilecek güzel bir tesisimiz yapacağız. Altınova Sahili’ni de düzenliyoruz. Ayrıca Haziran ayı içerisinde bir sahil açılışımız olacak. Bunun haricinde Değirmenaltı ve Dereağazı arasında bir dolgu sahası var. O bölgeyi Çevre Bakanlığımız’dan teslim aldık. Çok güzel bir İzmir Kordonu gibi yeni bir sahilimiz olacak.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BU ŞEHİRDE ÇOK FARKLI ŞEYLERE İMZA ATACAĞIZ”

Yüksel, ilerleyen yıllarda Süleymanpaşa’da şehirde çok farklı projelere imza atılacağına işaret sözlerini şöyle noktaladı: “Göreceksiniz bu yıl önümüzdeki yıl bu şehirde çok farklı şeylere imza atacağız. Ama bir şey daha söylemeden geçemeyeceğim. Kapalı Pazar Yerinin tam arkasında bulunduğumuz yer, büyükşehir belediyesine aitti.Ben de Kadir Albayrak’tan rica ettim. Dedim ki: ‘Abi burayı bana ver. Bu kapalı pazaryerini gerçekten kapatalım.’ Dedim. ‘Seve seve’ dedi. Çok emeği var. Sadece bu konuda değil, farklı siyasi görüşleri ve farklı siyasi partileri temsil eden belediye başkanları olsak da şehrin ortak menfaatlerinde bir araya gelmemiz, benim için çok kıymetli bir durum. İyi ki varsınız.”

Habertrak/Özlem İnan