DOLAR 32,2727 % -0.24
EURO 34,8270 % -0.09
GRAM ALTIN 2.390,12 % -0,14
ÇEYREK A. 3.907,85 % -0,14
BITCOIN 63.797,25 0.146
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

İŞVERENLE İŞ ARAYANLAR BULUŞTURULACAK

Son Güncelleme :

13 Kasım 2017 - 15:14

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ’da istihdam konusunda en büyük sorunun niteliksizlik olduğunu söyledi. İŞKUR il Müdürü Esen ayrıca, 2018 yılında iş arayanlarla il genelindeki 50 büyük işvereni bir araya getirecekleri istihdam fuarı benzeri bir organizasyon düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

İŞKUR İSTİHDAM OTOBÜSÜ TEKİRDAĞ’DA

İŞKUR İstihdam otobüsü Tekirdağ’a geldi. Milli istihdam seferberliği ile tüm imkânlar devrede, hizmetler ihtiyaç sahiplerinin ayağına gidiyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından farkındalık yaratmak ve çalışma hayatında milli istihdam seferberliği kapsamında artı istihdama destek vermek için 81 ili gezen “Gezici İŞKUR Otobüsü”, uğradığı şehirlerde stantlar kurarak vatandaş ve öğrencileri bilgilendiriyor.

Tekirdağ’a gelen İŞKUR İstihdam Otobüsü “Çalışma hayatında milli seferberlik” kapsamında broşürler ve stantta danışmanlar aracılığı ile İŞKUR’un faaliyetleri anlatılarak farkındalık oluşturma noktasında bilgilendirmede bulundu.

Öğleden önce NKÜ kampüsü Yaşam merkezi önünde stant kurarak öğrencileri bilgilendiren otobüsü NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan ziyaret etti.

Öğleden sonra Tuğlalı Park önünde stant kurarak vatandaşları bilgilendiren İŞKUR İstidam otobüsünü Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ İŞKUR’da 743 farklı talep ve toplam 5 bin açık iş olduğunu bu talepleri karşılamak için iş arayanların ayağına gittiklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; “2107 yılında tüm imkânlarımızı devreye alınarak istihdam seferliğine destek verdik.  Bu sayede geçen yıla oranla rakamlarımızı çok daha yukarıya çektik. İş arama kanalı olarak İŞKUR’u kullanan ve 2016 yılı Ocak-Ekim arasında İŞKUR’a başvuran 42 bin kişi ikine 2017 yılına 60 bin kişiye ulaştı. Aynı dönemde işverenlerimiz geçen yıl İŞKUR’a 26 bin açık iş ilanı verirken 2017’de 40 bin açık iş ilanı vermiştir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlattığı ve Tekirdağ’da Sayın valinin önderliğinde yürütülen çalışma hayatında milli seferberlik programının başarıyla Tekirdağ’da uygulandığını söyleyen Yaşar Esen; İş ve Meslek Danışmanlarımız Ocak-Ekim döneminde 2016 yılında 40 bin iş arayanla birebir görüşme sağlamışken 2017 yılında 55 bin iş arayana bire bir danışmanlık hizmeti verdiğini. Aynı dönemde 2016 yılında 2 bin 700 işyeri ziyaret edilmişken 2017 yılında 3 bin 500 işyeri ziyaret edildiğini belirtti.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR İstihdam otobüsünün Tekirdağ’da vatandaşları bilgilendirdiğini belirterek, “Bilindiği üzere 2017 yılı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu tarafından Milli İstihdam Seferberliği olarak ilan edildi. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında bir tane otobüsümüz giydirilerek 81 ili geziyor. Gezdiği her yerde farkındalık yaratmak, işgücü piyasaları hakkında vatandaşlarımıza, üniversite öğrencilerimize bilgi vermek ve açık iş ilanlarımıza vatandaşlarımızı yönlendirmek üzere çalışmalar yapmakta. “diye konuştu.

“MESLEK LİSELERİ İLK TERCİH OLMALI”

Tekirdağ’da istihdam konusundaki sorunlarına değinen Esen; “İlimiz işgücü piyasalarında şuanda 743 talepte, 5012 açık işimiz mevcut. Maalesef ilimizde en büyük sıkıntı niteliksizlik olduğunu gözlemliyoruz. İnşallah niteliksiz elemanı daha aktif hale getirebilmek için de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol çerçevesinde 2018 yılında 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ve velilerini hedef kitle olarak seçip, meslek liselerinin son tercih değil, ilk tercih olması noktasında çalışmalarımız olacak. Daha nitelikli, daha yüksek puan seviyesinde olan öğrencilerimizden ne kadar fazla sayıda öğrencimizi meslek liselerine yönlendirebilirsek niteliksizligi bu şekilde en aza indireceğiz. İstihdamı daha üst noktalara çekeceğimize inanıyoruz. “ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMDA REKOR ARTIŞ

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, sözlerini şöyle tamamladı; Yine önümüzdeki bir aylık süreç içerisinde işverenlerimizle, iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getireceğimiz Çorlu’da bir program yapmayı düşünüyoruz. Bu program çerçevesinde yaklaşık 50 büyük işverenin aradığı elemanları toplu görüşme yöntemiyle istihdam fuarına benzer şekilde bir program düzenleyeceğiz.  Şuanda ilimiz istihdam noktasında başarılı bir yerde. İstihdam edilirlik noktasında geçen yılda bir yıllık sürede istihdam ettiğimiz sayıyı bu yıl ilk 9 ayda yüzde 25 fazla ile geçmiş durumdayız.  2017 sonu itibarıyla da 2016 yılındaki oranı yüzde 80’e yakın bir seviyede istihdamda artırmış olarak kapatacağımızı düşünüyoruz. “ Habertrak/Serhat Yeşilipek/Canlı