DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.296,77 1.169
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

İYİ Parti’den katılımcı demokrasi vurgusu

Son Güncelleme :

19 Mart 2019 - 12:02

İYİ Parti Tekirdağ İl Yöneticileri ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayları Habertrak Gazetesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında sahanın yüzde 80’ine ulaştıklarını ve belediye meclisinde de katılımcı demokrasi modelini hedef aldıklarını kaydeden İYİ Parti Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı Muzaffer Doğan, “Biz mecliste etkili olduğumuz takdirde, belediye başkanı herhangi bir öneriyle geldiğinde biz o bölgenin çıkarlarını gözeterek, bölge halkıyla birlikte karar vereceğiz. Halkın doğrudan katılımı da gerçekleşecekmiş olacak. Böyle umut ediyoruz, destek de görüyoruz” dedi.

İYİ Parti il yöneticilerinden Nurettin Cineviz, Hürmüz Varol Ekinci ve İYİ Parti Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Muzaffer Doğan, Fahrettin Özzade ve Remzi Ekinci Habertrak Gazetesi’ne ziyarette bulundu.

İYİ Parti Tekirdağ olarak sahanın yüzde 80’i ile iletişim kurduklarını kaydeden Meclis Üyesi Adayı Doğan, “Saha çalışmalarında çok iyi bir durumdayız. Gittiğimiz her yerde duyduğumuz ilk soru şu: ‘neden aday çıkarmadınız?’ Bu sorunun altında birkaç sebep var. ‘Birinci sebep adaysız meclis listesi olur mu?’ İkinci sebep de ‘mevcut adaylardan çok memnun değiliz.’ Bu nedenle ‘bir aday çıkarsaydınız, şanslı olurdunuz.’ Diyorlar. İnanın yüz kişiden sekseni bunu söylüyor. Bu da bize gösteriyor ki; mevcut gösterilen adaylardan halkımız çok memnun değil. Biz onlara şu şekilde samimiyet vermeye çalışıyoruz: ‘Bizim belediye meclis çalışmalarımız farklı olacaktır.’ Umut ediyoruz ki gösterilen ilgi nedeniyle belediyede meclis listesinde belli sayıya ulaşacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

 “KONULAR ENİNE BOYUNA TARTIŞILMIYOR”

Belediye meclisinde bir mahalle ile ilgili herhangi bir karar verilmeden önce halka söz hakkı tanıyacaklarını vurgulayan Doğan, “Eğer belediye başkanı mecliste yeterli çoğunluğu da sağlamışsa şunu diyorlar: ‘bir para basamaz, adam asamaz. Geri kalan her şeyi yapar.’ Hakikaten son 10-15 yılın uygulamalarına bakıldığı zaman da böyle görünüyor. Konular enine boyuna tartışılmıyor. Hatta muhataplar bile dinlenmeden, mesela Altınova da bir iş olduğu zaman, Altınova muhtarının esnaflarının, halkın ileri gelenlerinin görüşleri bile alınmadan bir işe girişiliyor, daha sonra tepki artınca pardon bu işi düzeltelim, yanlış olmuş deyip, yapboza bile dönüyor. Biz diyoruz ki: mecliste yetkili bir pozisyona gelirsek, bundan sonra belediye başkanları böyle israf etmeyecekler. Bir konu belki bir gün geç olacak ama enine boyuna tartışılmış, bütün tarafların görüşü alınmış olacak. Biz bu çalışmamızla katılımcı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Çünkü; Batı’da biz yer olmamıza rağmen siyaset dışındaki kişilerin siyasetin kararlarına çok katılımı yok. Bunu kent konseyi yoluyla yapmaya çalışıyorlar ama orada da kim kazanmışsa, kendine göre bir kent konseyi kuruyor ve orada da etkili olamıyor insanlar. İnşallah biz mecliste etkili olduğumuz takdirde, belediye başkanı bir öneriyle geldiğinde, o bölgenin ileri gelenlerini alıp mecliste konuşup tartışacağız, onların da çıkarlarını gözeterek o işe başlayacağız. Büyük bir memnuniyet içinde olunacak ve katılım gerçekleşecek. Halkın doğrudan katılımı gerçekleşmiş olacak. Böyle umut ediyoruz destek de görüyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“12 BİN OYDAN FAZLA ALACAĞIMIZI UMUT EDİYORUZ”

Barajı aşmak için Süleymanpaşa’da 11 bin oy almaları gerektiğini kaydeden Doğan, şu şekilde konuştu: “Şöyle hesaplanıyor. 12 bin oyu alanlar üzerinden meclis dağılımı yapılıyor. 12 binden az oy alanlar daha ilk hamlede eleniyorlar. Geriye kalanlara göre de meclis dağılımı yapılıyor. Biz 12 bin oydan fazla alacağımızı umut ediyoruz. Hatta bu davranışlar objektif olursa sürpriz noktasında bir oy alacağımızı bekliyoruz. Şu anda Süleymanpaşa’da oy kullanacak kişi sayısı 140 bin ama yüzde 88 civarında oy kullanılıyor.  Genel seçimlerde de öyleydi.  Bu seçimde oy kullanma oranı düşebilir yüzde 20 oranına yakın.”

Tekirdağ’da yürüttükleri seçim çalışmaları kapsamında; Tekirdağ Süleymanpaşa İyi Parti İlçe Başkanlığı Pazar günü Sahil Dolgu alanında çocuklara yönelik “İYİ Parti iyi gelecek ” temalı bir etkinliğe imza attı.

İYİ Parti İl başkanı Sertaç Alkaya, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı ve yönetimi, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı etkinlikte aileleri ile birlikte güzel havada zaman geçiren çocuklara balon ve pamuk helva dağıtımı yapıldı.

İYİ Parti’nin bundan sonraki zamanlarda da çocuklara ve annelerine yönelik daha birçok organizasyonlarının olacağı belirtildi.

Habertrak/Özlem İnan