DOLAR 32,5127 % 0.33
EURO 34,8382 % 0.62
GRAM ALTIN 2.424,08 % 1,84
ÇEYREK A. 3.963,37 % 1,84
BITCOIN 58.204,46 -3.565
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kadın cinayetine tepkiler çığ gibi

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2021 - 12:47

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde Senem Barik isimli 4 çocuk annesi kadının eşinin barışma isteğini kabul etmemesi sonrası kızının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülmesi kamuoyunda tepkilere neden olmaya devam ediyor.

İlin önde gelenleri, protokol üyeleri ve STK’lar Senem Barik için taziye mesajı yayınlayarak kadın cinayetini kınadılar.

KIZININ GÖZLERİ ÖNÜNDE BIÇAKLADI

Edinilen bilgiye göre; Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçesi Köprübaşı Mevkii’nde yaşanan olayda, 46 yaşındaki İrfan Barik, 4 çocuğunun annesi 43 yaşındaki bir yıl önce boşandığı Senem Barik’i eve dönmesi için ikna etmey çalıştı. İrfan Barik, iş çıkışı eski eşini takip ederek evine gitmek için minibüse binen Senem Barik’i yanında getirdiği bıçakla göğsünün dört yerinden bıçakladı. Olay yerine çağırılan ambulansla Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Senem Barik, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan zanlı İrfan Barik, polis ekipleri tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tekirdağ’da yaşanan Senem Barik cinayetine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan başta olmak üzere protokol üyeleri tepki gösterdiler ve kadın cinayetlerini kınadılar.

“KADINA KARŞI ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, paylaşımında; “Senem Barik, bir yıl önce boşandığı eski eşi tarafından öldürülerek hayattan koparıldı. Senem Barik’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Her kadın cinayetiyle, toplum olarak değerlerimizi kaybediyoruz. Kadına karşı şiddet insanlık suçudur. Artık yeter!” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ise paylaşımında; “Kadına şiddete lanet olsun! Ne yazık ki yüreğimizi yakan bir kadın cinayeti daha Süleymanpaşa’da işlendi. Senem Barik kardeşimiz, insan müsveddesi eski eşi tarafından canice katledildi. Sözün bittiği yerdeyiz, acımız çok büyük. Mekânın cennet olsun Senem kardeşim.” dedi.

Habertrak/Nijat Ayvaz