DOLAR 32,2880 % -0.19
EURO 34,7592 % -0.21
GRAM ALTIN 2.398,09 % 0,19
ÇEYREK A. 3.920,88 % 0,19
BITCOIN 63.821,21 1.126
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kadın takımımıza çirkin saldırı

Son Güncelleme :

06 Mart 2019 - 11:15

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Başkanı ve Futbol Antrenörü, Bekir Ali Eren, Habertrak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; bu hafta oynadıkları 3. Lig Kadınlar Ligi’ndeki Play-off’a yükselme maçı sonrası oyunculara yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

3.Lig’te mücadele veren Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Bayan Futbol takımı oyuncularından bir kısmı, Zeytinburnu Merkez Efendi Stadı’nda karşı karşıya geldiği Telsizspor maçı sonrasında, takımın oyuncularının saldırıya uğradığına dikkat çekerek, “Bu haftaki maçımız Zeytinburnu Merkez Efendi Stadı’nda Telsizspor ile oynadık. Maç sonrası yapılan saldırılarda 3 oyuncumuz çeşitli yerlerinden yaralandılar ve rapor aldılar.” Dedi.

“KIZLARIMIZ YERLERDE TEKMELENDİ”

Eren, “Bizim için galibiyet önemliydi. Rakibimiz için beraberlik yetiyordu. Grupta ilk 2’ye girenler play-off’lara gidiyordu.” Diyerek konuşmasını sürdürdü ve “ Tabi maçımıza başladık. 4-2 galibiyetimiz 87’ye kadar devam etti. 87’de 4-3 oldu.4-3’ten sonra hakem yanlış kararlar vermeye başladı. Hakem, frikikler, ceza sahasının önünde yanlış kararlar ve tehditler sonucu 5 dakika uzatma verdi maça o arada biz 5’inci golü attık.5’inci golü attığımızda iptal etti. ‘Neden iptal ettin?’ Dedim. ‘Rakibe faule yaptı iptal ettim’ dedi. Tamam biz ona de bir şey demedik. Ardından frikik frikik üzerine verdi. Tabi uzatmalar 8 dakikayı buldu. Uzatmada 4. golü yedik. Yediğimiz anda zaten maçı bitirdi. Tabi o arada çocuklarımızın psikolojisi de bozulmuştu. Play-off grubuna gidemediğimiz için bayağı da sıkıntı oldu. Bizden sonra oynanacak olan erkeklerin maçı vardı. İstanbul bölgesinde maç fazla olduğu için diğer kulüpler de gelmeye başladı. Ben orada toplarımızı toplamaya çalışırken, baktım bizim kaptan hakeme gitmiş. Hakemle bazı serzenişler yaşadık. Bizim hakem ile olan diyaloğumuza bu sefer Telsizspor yöneticileri, başkanı geldi bizim kızlarımıza vurmaya başladı. Orada ortalık karıştı. Biz araya girdik. Bizden sonra oynanacak maçın sporcuları, yeşil formalılar onlarda bu sefer onlara vurmaya başladı. Neden bu çocuklara vuruyorsun? Diye bu sefer onlarla kavgaya girdi. Tabi birkaç kızımızın yerde tekmelendiğini gördük. O arada bizde gittik karakola şikayetçi olduk. Karakolda yaptıklarını inkar ettiler. Mustafa diye birisini kulübün başkanı olarak biliyoruz ama soyadını bilmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BEN VURMADIM DİYOR AMA DELİLLER VAR”

Saldırı sonucu adli makamlara başvuruda bulunarak şikayetçi olduklarını kaydeden Eren, “Adama ‘neden vurdun?’ diyorum. ‘Ben vurmadım’ diyor. Ama deliller var. Fotoğraflar var. Rapor aldık. Kızlarımızın bazıları 18 yaş altında olduğu için Çocuk Şube olmak üzere her iki tarafa gittik. Avukat eşliğine ifade verildi. Adli makamlara başvurumuzu yaptık. Bizde ‘çocuk istismarına girer mi’ dedik? ‘Girmez’ dediler. Tabi o da gidip, Mustafa denen şahıs şikayetçi oldu. Kaptan bana küfür etti dedi. inkar ettiler. Yani iftira attılar. ‘Benim parmağımı ısırdılar’ dedi. O da rapor aldı. İfadeler verildikten sonra Zeytinburnu karakolundan çıkarak, Mustafa denen şahıs tesis yöneticisi bizlere değişik el kol hareketleri yaptı. Bizde ‘sen ne yapıyorsun?’ diye sorarken Emniyet güçleri araya girdi. Adam arabaya binip bizlere 4 işareti yaptı. Adam yani terbiyesizlik yaptı. Bu kadar da olmaz yani adli makamlara başvurduk ne zaman sonuçlanır bilemeyiz. Bizim çekinip, kızdığımız konu kız çocuklarına vurması, bir erkeğin kadına el kaldırmasını yediremedik. Bizde gidip karakola şikayetçi olduk. Dilara Yılmaz’ın boynunda kızarıklık var. Fatma Uygur’un da ayağına tekme yemesi sonucu darbe aldı. Tuğçe Öztürk’ün gözü şişti.” diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan