DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.785,07 3.172
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kadir Albayrak: “Patron benim”

Son Güncelleme :

02 Aralık 2019 - 12:18

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Mart 2023’te kaybedilen belediyeleri geri alacaklarına vurgu yaparak, “Bunu herkes bilsin: Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Patron benim.  Sözüm ortaya: ‘Arkamda AK Parti’nin şu milletvekilleri var. Arkamda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı var. O da yetmez toplantıya Vali’yi de çağırırım’ dersen kimi arkana alırsan al. Benim arkamda 351 bin 553 Tekirdağlı’nın gücü var. Bu gücü alabiliyor musunuz? Önce bu gücü al arkana o zaman konuşalım seninle onun için, patron benim”

CHP Tekirdağ Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Karaevli Düğün Salonu’nda kahvaltılı program düzenlendi. Programda, kadına şiddete karşı önlem alınmasına yönelik çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi.

“ARKAMDA 351 BİN 553 TEKİRDAĞLI’NIN GÜCÜ VAR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu ve herkesin bunu böyle bilmesi isteyerek, “Yerel gündem hızla ilerliyor. Sabah notlarımı karıştırırken gördüm ki bugün 247 gün olmuş. Yani 31 Mart 2019’da 247 gün önce sen seçildin ben seçildim. Kazandık mı? Kaybettik mi mücadelesi içerisindeyken seçimler bitmiş bugüne kadar da 247 gün geçmiş. Kısaca bir yerel politikadan bahsetmek istiyorum. Yerelde geçen dönem 12 Belediye Başkanlığının tamamını kazandıktan sonra 3 tane belediyenin AKP’li belediyeler tarafından kazanılması 1 belediyenin de Ereğli’de Demokratik Sol Parti tarafından kazanılmasıyla grup oldu. Bunu herkes bilsin. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Patron benim. Öyle sözüm ortaya: ‘Arkamda AK Parti’nin şu milletvekilleri var. Arkamda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı var. O da yetmez toplantıya Vali’yi de çağırırım’ dersen kimi arkana alırsan al. Benim arkamda 351 bin 553 Tekirdağlının gücü var. Bu gücü alabiliyor musunuz? Önce bu gücü al arkana o zaman konuşalım seninle onun için, patron benim” diye konuştu.

“KÜLTÜR MERKEZİ AÇMAYA KALKTILAR TAM 26 SENE SONRA AÇTILAR”

Önümüzdeki günlerde Tekirdağ halkının karşısına sürpriz çalışmalarla çıkacaklarına değinen Albayrak, “Varsa bir derdin gelir anlatırsın. Ben ‘evet’ veya ‘hayır’ derim halkın adına karar veririm.  O nedenle sizden isteğim kesinlikle müdafaada bulunmayın. Biz müdafaada değiliz. Biz bugüne kadar hep ileri gittik. Çünkü bizim ideallerimiz ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleri. Ne diyor Mustafa Kemal Atatürk; ‘Lider önde giden değil, yön gösterendir’ diyor. Biz yol gösterenin yolundan gidiyoruz. O nedenle özellikle göreceksiniz önümüzdeki günlerde çok yeni sürprizlerimiz var. Yeni çalışmalarımız var. Tekirdağlılar için Allah kısmet ederse Ergene’de çok güzel Kültür Sarayı’nın açılışını yapacağız. Destansı senfoni ile Atatürk’ün doğumundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan bir konferansı Çerkezköy’de yapacağız. Böylece önümüzdeki süreçte Saray’da ki Kültür Sarayı da tamamlanacak.  Bu 4 tane Kütür Sarayı’nın toplam maliyeti 140 trilyon lira. Şurada bir Kültür Sarayı yapmaya kalktılar. Tam 26 sene sonra açtılar. 17 sene önce bunun her türlü sorumluluğu AKP iktidarına ait. Halkın gücünü arkasına alan Tekirdağ Büyükşehir Başkanı ve ekibi 2 sene içerisinde toplam 140 trilyon liralık bu şimdikinin 5 katı 4 tane Kültür Sarayını açtı. Hizmet böyle olur” şeklinde konuştu.

“SEÇİMİ KAYBETTİĞİMİZ YERLER CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMADILAR”

AK Parti’nin kazanmış olduğu ilçelerde şimdiye kadar ciddi çalışmaların yapmadığını vurgulayan Albayrak, “Tabi bizim noksanımız da var. Biz gösterişi reklamı sevmiyoruz. Geçenlerde bir anket yaptırdım. Durumumuz nedir? Sizi de mutlu edecektir. Bizi mutlu ettiği gibi halkın gücü artarak aramızda bunu söylemiş olayım. Anket firması öyle sorular sormuş ki ‘Büyükşehir Belediye Başkanının en sevdiğiniz yönü hangisidir?’ diye soruyor. ‘Dürüstlüğü’ diyor. Geldiğimiz günlerde dürüstlük fazilet olmuştur. Maalesef Süleymanpaşa’da, Hayrabolu’da ve Kapaklıda seçimi kaybettiğimiz yerlerde burayı kazanan arkadaşlar şu ana kadar ciddi çalışmalar yapmadılar. Sadece göstermelik birtakım çalışmalar içerisinde bulundular” açıklamasında bulundu.

“KENDİ BÜROKRATLARIMIN KENDİ PARTİME GİTMESİNİ YASAKLAMIŞIM”

‘Siyasal olmasın’ gerekçesiyle bürokratlarının partiye gitmesini yasakladığını vurgulayan Albayrak, “AKP İl Başkanını atayan da aynı otorite. Biri devlet biri siyasi partinin il başkanı. O devleti korumamız gerekir. En fazla hassasiyeti gösteren de AKP ile başkanı olmalı. Vali’ye ‘abi’ diyor. Bizim yanımızda da ‘abi’ diyor. Diyemezsin kardeşim senin ‘abi’ demeye de hakkın yok. O devletin Valisi. Ben Vali’nin yanına giderken biraz elbisem bozulmuşsa yeni elbise giyip gidiyorum.  Vali’nin yanına giderken cep telefonu ile konuşmayayım diye. Bu kadar hassas olduğum yerde ama yeni atanan bürokrat bakıyorum AKP İl başkanın yanına gidiyor. Kendi bürokratlarımın kendi partime gitmesini yasaklamışım siyasal olmasınlar diye bizim yapımız bu” ifadelerini kaydetti.

“2019’UN İLK ON AYINDA 383 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Kadınların her gün şiddete rağmen kaldıklarını CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “Bundan tam 59 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı özgürlük ve hak mücadelesi veren Mirabel kız kardeşler, yönetimin askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra katledildiler.1981 yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. Geçen 25 Kasım’dan bu yana, bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti. Kadınlar, her gün şiddete, tacize ve tecavüze uğradı. 2019’un ilk on ayında 383 kadın öldürüldü. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürüldü. Yani devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Biliyoruz ki onlar “eşit değilsiniz” dedikçe kız kardeşlerimiz öldürülüyor. Onlar ‘eşit değilsiniz’ dedikçe kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Onlar ‘eşit değilsiniz’ dedikçe emeğimiz yağmalanıyor” ifadelerini kaydetti.

“KADINLAR HAKLARINI ALMAK İÇİN MEYDANLARDA OLACAK”

Kadınların haklarını almak için meydanlarda olacağının altını çizen Yontar, “Evde, sokakta, toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacak. Biz eşitsizliğin fıtratından diyenlere, sokaklarda yürümemizi ve kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlara, uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla ölçmek isteyenlere, cinsel yönelimlerimize ve kimliğimize göre ölümü reva görenlere, tecavüzde rıza arayanlara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

Programa Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, CHP İl ve İlçe Kadın Kollarından çok sayıda kadın katıldı.

Habertrak/Ayşe Keşkek