DOLAR 32,3476 % -0.04
EURO 34,8446 % 0.13
GRAM ALTIN 2.380,11 % -0,70
ÇEYREK A. 3.891,48 % -0,70
BITCOIN 61.794,71 4.314
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kanserde erken teşhisin önemi

Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 15:44

Tekirdağ Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Dr. Hülya Becerir, kanserde erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Becerir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanser Haftası dolayısıyla KETEM olarak çok sayıda öğrenciler ve vatandaşı kanserde erken teşhisin önemi konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti.

Kanserde erken tanıyla tedavinin mümkün olduğunu belirten Becerir, “Hastanelerde tedavi gören hastalarımızı ziyaret ederek onlara moral verdik. Kanser haftası boyunca okullarımızı ziyaret ederek kanser konusunda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi şimdiden kanser konusunda eğiterek ileride unutmayacakları spot bilgiler vererek farkındalıklarını artırmaya çalıştık.

KETEM olarak bir bu tür faaliyetlerimizi her zaman sürdürüyoruz. Sadece tarama hizmeti değil bu konuda bilgilendirme faaliyetlerini de yapıyoruz.” dedi.

Becerir, insanların kanser taraması yaptırmaktan çekinmemeleri gerektiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Kanser erken teşhis edilirse kurtulabilecek bir hastalık. Bu hastalık insanlarda ister istemez stres oluşturuyor. Bu bazen hasta yakınlarında bile oluyor. Bizde hasta yakınlarımıza bu hastalıkta moral motivasyonun önemli olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Merkez olarak her zaman hasta yakınlarının yanında olduğumuzu onlara hissettirmek istiyoruz. Kanseri erken fark edebilirsek o zaman kurtulma konusunda daha fazla imkan oluyor.

Çok imkan varken bu hastalıktan kurtulmak daha güzel. İnsanlar hep iyi olduklarını düşünüyor. Tarama yaptırma gereği duymuyor. Vatandaşlarımızdan ricamız KETEM gibi merkezlere gelerek tarama yaptırmalarını istiyoruz.” AA