DOLAR 32,3681 % -0.35
EURO 34,7195 % -0.27
GRAM ALTIN 2.390,82 % -1,32
ÇEYREK A. 3.909,00 % -1,32
BITCOIN 57.702,83 0.482
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KAPIDAKİ TEHLİKE KURAKLIK

Son Güncelleme :

23 Mart 2022 - 13:13

SUYU BOŞA AKITMA GELECEĞİ UNUTMA

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Doğa Koleji ve TESKİ Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüyüş ve etkinlikler düzenlendi. Tekirdağ Doğa Koleji öğrencilerinin mavi renkli balonlar ve mavi şemsiyeleri ile katıldığı yürüyüşle Tekirdağ halkına su tasarrufu çağrısında bulunuldu.

 Yürüyüş sonrası yapılan etkinlikte; Tekirdağ Doğa Koleji öğrencileri damlaların dansı gösterisi, drama gösterisi, su duvarı sergisi, koro ve ritim gösterisi yapılarak suyun önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin gösterileri beğeni topladı.

Tekirdağ Doğa Koleji öğrencileri yürüyüşte: “Kapıdaki tehlike kuraklık, suyu tasarruflu kullanalım, suyu boşa akıtma geleceği unutma, su hayattır, dünyanın kalbi su ile atıyor, su varsa hayat var, suyu koru hayatı koru” sloganları yazılı pankartlar taşıyarak farkındalık oluşturdular.

Yürüyüşün ardından başlayan programda; açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Sema Kurt, TESKİ’nin su tasarrufu konusunda yürüttüğü projeleri aktardı.

“TEKİRDAĞ SU ZENGİNİ DEĞİL”

Daha sonra söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ımız su zengini değil, ülkemiz su zengini bir ülke değil. Hayatımızın en önemli parçası olan, olmadığında hayat olmayan suyun değerini çok iyi bilmeliyiz. Tekirdağ’ın kullandığı yıllık kullandığı 80 milyon metreküp suyun yüzde 85’i 420 tane su kuyusundan çekiliyor. Bu kuyuları ilk aldığımız zaman 100 metreden su çıkıyordu. Şimdi 300-350 metreye indi. Bunun tabi maliyetleri var. Bir süre sonra su konusunda çok daha aktif tedbirler almak durumundayız. Suyu tasarruflu kullanmak durumundayız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladığı damlaların dansı gösterisi, drama gösterisi, koro ve ritim gösterisi sahnelendi. Etkinliğe; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra; TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, TESKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı İrfan Tütün, TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Sema Kurt, TESKİ birim müdürleri, Tekirdağ Doğa Koleji yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.Habertak/Serhat Yeşilipek