DOLAR 32,3641 % -0.04
EURO 34,8798 % 0.15
GRAM ALTIN 2.390,10 % -0,28
ÇEYREK A. 3.907,81 % -0,28
BITCOIN 61.809,99 4.195
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Son Güncelleme :

28 Ocak 2021 - 16:43

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Tekirdağ’da gün boyu kar yağışı etkili oldu. Kırsal mahallelerde 15 cm ulaşan kar kalınlığıyla birlikte çiftçiler rahat bir nefes aldı. Kar yağışıyla birlikte yaz aylarından bu yana devam eden kuraklık tehdidinin ortadan kalkması bekleniyor.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, kuraklığın karla giderildiğini belirterek; “Kar çiftçilerimiz için çok önemli. Hastalıklara karşı kar iyi gelir. Kesik sineği dediğimiz zararlı bazı bölgelerde buğday tarlalarında az da olsa görülmüştü. Kar bu konuda iyi geldi. Tabi kar ve yağmurun barajlardaki kuraklığa çözüm olması için devam etmesi gerekli. “diye konuştu.

KAR MAHSULDEKİ HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ

Kar yağışının buğdayda hastalıklara ve zararlılara karşı etkili olduğunu ifade eden Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı; “Kar yağışı az da olsa iyi geldi. Yine bekleniyor. Kuraklık karla giderilir. Kar da bizim için önemli. Hastalıklara karşı kar iyi gelir. Kesik sineği dediğimiz zararlı bazı bölgelerde az da olsa görülmüştü. Kar bu konuda iyi geldi. Tabi kar ve yağmurun barajlardaki kuraklığa çözüm olması için devam etmesi gerekli. İnşallah önümüzdeki aylarda yağış alırsak barajlarımız da dolar. “ifadelerini kulandı.

TÜM İLÇELER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte, merkez Süleymanpaşa olmak üzere tüm ilçeler beyaz örtüye büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu uyarı verilen Tekirdağ’da 27 Ocak Çarşamba günü kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ başta olmak üzere Trakya’nın tüm kesimlerinde hava sıcaklıkları da sıfırın altına düştü. Gece saatlerinde önce Edirne’de başlayan kar yağışı daha sonra ise Kırklareli ve Tekirdağ’ın tüm kesimlerinde etkisini hissettirdi.

ANA ARTERLERDE SÜRÜCÜLER UYARILDI

Merkez Süleymanpaşa ilçesinde ise sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte, kırsal bölgeler başta olmak üzere evlerin çatıları ve boş alanlar beyaza büründü. Öncesinde yağan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda karın henüz tutmadığı görüldü. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde ve kavşaklarda görev alarak araç sürücülerini uyardı. Tekirdağ –Malkara karayolunda belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttüler.

Habertrak/Serhat Yeşilipek