DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.694,01 5.313
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Karagül Kolonyası Tekirdağ’da tanıtıldı

Son Güncelleme :

27 Kasım 2018 - 10:27

Gaziantep Engelliler Dernek Federasyonluğu’nca düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri için Halfeti’den yola çıkan Karagül kolonyası satışa sunuldu.

Gaziantep Engelli Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Oğul tanıtım günlerine ilişkin konuşarak, “Biz Gaziantep Engelli Dernekler Federasyonuyuz. Türkiye çapında bir farkındalık yaratmak için engellilerin neler yapabileceğinizi gösteriyoruz. Gaziantep tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Tekirdağ’da Gaziantep tanıtım günleri yapıyoruz dedi.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YETİŞMİYOR”

Engelli Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Oğul yaptığı açıklama da; “Gaziantep Şanlıurfa’nın ortasında bulunan Halfeti ilçesinde yetişen Karagülden yapılan bir kolonyadır. Önce Karagül’ün kısa bir hikayesini anlatayım kavuşamayan iki aşıklar gayrimüslim ile Müslüman iki gencin aşık olup da kavuşamamasından kaynaklanan rivayete göre bir hikayesi vardır. Ancak bunun yapılış aşaması da yine hikayesi gibi Karagül Halfeti’den dışarı çıkartılamıyor ve dünyanın hiçbir yerinde yetişmiyor. Oradan gül olarak bile çıkartılmadığı için bunun insanlar kokusunu alsın. Kokusunu koklasın diyerekten bunun kolonyasını fason olarak yaptırıyoruz. Burada gülüm kendi özünü kazanlarla kaynatılarak, Gül suyunu kolonyaya çevirerek kolonya şeklinde halkımıza sunuyoruz. Karagül’ün Halfeti’yi, Zeugma’yı, Rum kalesini dünyanın her yerinde tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ KARAGÜL KOLONYASINI VE FISTIK KOLONYASINI SEVDİ”

Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Oğul sözlerine devam ederek; “ Hayatında görmedikleri için sadece dünyada siyah kolonya ve Karagül görmedikleri için biraz acayiplerine gidiyor ama biraz da şaşırıyorlar ama kokusunu da beğeniyorlar. Halfeti’yi de duyuyorlar. Rum kaleyi, Zeugma’nın hikâyesini anlatıyoruz. Merak ettikleri için alıyorlar. Hediyelik olarak alıyorlar evde kullanmaya iş yerlerinde yani Tekirdağ Karagül kolonyasını ve fıstık kolonyasını sevdi. Fıstık kolonya omuzda iğne Gaziantep’te yetişen Antep fıstığının yapraklarından oluşan bir kolonya kokusu muhteşemdir. Anlatılmaz yaşanır” şeklinde ifade etti.

Habertrak/Deniz Altuntaş