DOLAR 32,4329 % 0.19
EURO 35,1462 % 0.25
GRAM ALTIN 2.402,31 % 0,23
ÇEYREK A. 3.927,77 % 0,23
BITCOIN 59.496,37 2.892
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Karakolda imza atacak

Son Güncelleme :

27 Ekim 2017 - 10:31

 

Eşkinat direkten döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlaması ile savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, adli kontrol ve yurt dışı yasağı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİNCİ KEZ ADLİYEDE

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, önceki gün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkındaki soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç’un talimatıyla ikinci kez ifadeye çağırıldı. Eşkinat, başsavcının çağrısı üzerine yeniden avukatı Gülşen Tufan ile birlikte adliyeye gitti.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Eşkinat’a adliyeye gelen CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Hayrabolu İlçesi Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, çok sayıda belediye çalışanı ve partililer adliyeye gelerek Ekrem Eşkinat’a destek verdiler. Eşkinat’ın ifadesini alan savcı, ‘adli kontrol ve yurtdışı yasağı konulması’ talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

YURT DIŞI YASAĞI KONULDU

Hakimlik, savcının talebine uyarak Eşkinat’ı adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı koyarak serbest bıraktı. Eşkinat adliye çıkışında gazetecilere, “Normal prosedür işliyor. Biz çiğ yemedik ki, karnımız ağrısın. Halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

BUNLARI DEMİŞTİ

Pazar günü yapılan CHP Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Kongresinde konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “1980’den sonra bu ülkenin demokrasisinin üzerinden ciddi bir tren geçti, paramparça ettiler. 1980 sonrası yeni demokrasi oluşturuluyor denilen siyasette baktık ki, tematik kurultaylar yerine, liderlerin kamplaşması kurultayları yaşandı. Hiç plan program önemli değil. Sizinkiler, bizimkiler, yahu sizinkiler de Cumhuriyet Halk Partili bizimkilerde Cumhuriyet Halk Partili. Hele bugün bir faşist diktatör var, altını çizerek söylüyorum, bedeli neyse bunun suçunu katlanarak söylüyorum. Bir Faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmasını, bu halkın şahlanmasını sağlayacak CHP’nin yerel yöneticileridir, milletvekilleridir, onun Genel Başkanındır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir” dedi. Habertrak/Ruhan Yalçın-Canlı Haber