DOLAR 32,3788 % 0.05
EURO 34,7923 % -0.08
GRAM ALTIN 2.396,89 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,91 % 0,00
BITCOIN 59.732,01 3.817
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Son Güncelleme :

04 Eylül 2020 - 16:42

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ’da acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Yüksel, kentsel dönüşümün ilk adımının Aydoğdu Mahallesi’nde başlayacağını belirterek TOKİ ile birlikte 500 konutluk proje gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rumeli İskelesi’nde düzenlenen basın toplantısında kentsel dönüşüm konusuna değindi.

“500 KONUTLUK SÖZ ALDIK”

Kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini dile getiren Başkan Yüksel; “Şehrimizin acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Aydoğdu Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için TOKİ ile yapılacak 500 konutluk söz aldık. Genelde yıktığımız yerde yaparak kentsel dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşümün de şartları var. Sayın bakanımızla bunları görüştük. Kentsel dönüşümde 1’e 4 emsal yaparak yapılabilecek durumdasınız. Bakanlık ekiplerini gönderdi. Çınarlı, Zafer, (Aydoğdu) Çiftlikönü de dahil bu alanları gezdik. Kentsel Planlama Genel Müdürü geldi. Baktık ki emsaller 1’e 7. Yani biz kentsel dönüşüme girdiğimiz an, senin daireni yapabilmem için senden para almam lazım. Süleymanpaşa’da kaç kişi dairesini yenileyebilmek için para harcayabilecek?”

“KENTSEL REZERV ALANLARI İÇİN START VERDİK”

Yüksel, yeni imar planları ile ilgili de çalışmaları olduğunun altını çizerek, “Dolayısıyla biz kentsel rezerv alanları için start verdik. Bakan Bey’de talimat verdi; ‘500 konut ile bu projeye başlayalım insanlar da ne olduğunu görsün’ dedi. 500 konutla işi planladık. Allah nasip ederse birkaç ay içerinde sonuç almaya başlarız. Yeni imar alanları ile ilgili de çalışmalarımız var.” kentsel dönüşüm konusunda TOKİ ile birlikte proje ürettiklerini ifade etti. Habertrak/Serhat Yeşilipek