DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.678,71 2.987
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Kentsel dönüşüm yanıt bekliyor

Son Güncelleme :

07 Şubat 2020 - 11:13

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı’nın ilk etabını oluşturan Altınova Mahallesi’ndeki alan için 2018 Mayıs ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen dosyaya 2019 Mart ayına kadar 10 ay sürede yanıt gelmedi.

Daha sonra çıkan düzenleme ile dosyaya Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ekleme zorunluluğu getirildi. İlçelerin ve il genelinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi eklenen dosyaya hala bakanlıktan ‘olur’ cevabı gelmedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerin ikinci etabını kapsayan toplantıda deprem hazırlık çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı.

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından söz alan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, kentsel dönüşüm konusundaki süreci aktardı.

“HALA BAKANLIKTAN OLUR CEVABI BEKLİYORUZ”

Çevre Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm konusunda Altınova Mahallesi’ndeki belirlenen alanın halan olur cevabı beklediğini aktaran Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener; Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Süleymanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı’nda en önemli alan olarak ilk etabı Altınova’da belirledik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizden talebi önceliklere göre dönüşüm yapmamız. Bizim de çalışmamızda çıkan birinci öncelikli alan Altınova Mahallesi’ydi. Altınova kentsel dönüşüm alanı ekranda gözüküyor. 2018 yılı 15 Mart’ta bu gördüğünüz kentsel dönüşüm alanı için sınırlarla ilgili karar aldık. Bu alanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek çalışmaların başlaması için çalışma yaptık. Daha sonra Mayıs ayı itibarı ile dosyamızı hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduk. Dosyamız 2018 Mayıs ayında bakanlığa gönderildi. Fakat 2019 Mart ayına kadar 10 ay kadar bakanlıkta dosyamız bekledi. Bize herhangi bir eksiklerle ilgili dönüş olmadı. Daha sonra 2019 Mart ayında önerge de verilmişti o dönem. Onun sonucu bir cevap geldi. Denildi ki; “Birkaç gün önce yeni bir düzenleme çıktı. Kentsel dönüşüm strateji belgesinde tüm ilin ve ilçelerin belgesini hazırlayıp bakanlığa tekrar sunun. “cevabı geldi. Dosyanız olmamış değil de yeni çıkan yönetmeliğe göre hazırlayın deniyor. Aslında öncesinde böyle bir yönetmelik yok. Strateji belgesi ile ilçeler dahil dosyayı revize ederek yolladık. Şuan Altınova’daki alan bakanlıkta onay bekliyor. Alanda kamu kurum binaları olduğundan bakanlığa gitme şartı var. Kentsel dönüşüm alanı 14,5 hektar. 41 yapı mevcut. 1. Etap burası. Kentsel dönüşüm 6 aşamalı. 2. Aşamamız bitti. 3. Aşamamızda bakanlığa 2 defa gittik. Hala bakanlıktan olur cevabı bekliyoruz. Onlar onaylayıp resmi gazetede yayınlandığında projesi oluşturulup bina sahipleri ile anlaşma sürecine geçeceğiz. Altınova için yaptığımız çalışmalar bu şekilde. “diye konuştu.

Habertrak/Serhat Yeşilipek